Skip to content
Hays - Recruiting experts worldwide
  1. Jeg er
    Jeg er

Hays får nyt domicil på Kongens Nytorv

Den internationale rekrutteringsvirksomhed, Hays Specialist Recruitment, flytter i dag til nye, større lokaler på Kongens Nytorv. En historisk høj efterspørgsel på specialister har betydet, at Hays på blot tre og et halvt år er ekspanderet kraftigt i Danmark.

Med en vækst på 50 pct. i Hays Danmarks netop offentliggjorte regnskab, har Hays fundet formlen i en niche præget af hård konkurrence. Efter snart fire år i Danmark er Hays nu en af de største spillere på markedet indenfor specialistrekruttering og den absolut største indenfor virksomhedens fokusområder.Flytningen til det nye domicil på Kongens Nytorv er en følge af de første års vækst og en forventning om mange flere nyansættelser de kommende år. Samtidig er det et signal til markedet om, at Hays er kommet for at blive.
”Erhvervslivet er i en omstillingsfase, hvor de succesrige virksomheder i stigende grad specialiserer sig. Det giver et øget behov for kompetencer, som kun et fåtal besidder - og som det kræver en indsats at finde frem til. Vi finder eksempelvis kandidater til stillinger, hvor jobprofilen kun passer på en lille håndfuld mennesker på verdensplan,” siger adm. direktør Søren Dahl.

Størrelse en kritisk faktor
Hays har især fokus på specialister inden for Finance, Financial Technology, IT, Engineering, Energy og Life Science. Hvor arbejdsløsheden i Danmark i øjeblikket er på omkring 6 pct., er den på nogen af de specialistområder under 1 pct.
”Det er meget vigtigt for os at vækste - og gøre det hurtigt. I rekrutteringsbranchen er det sådan, at den aktør, der har de bedste af de bedste kandidater, også har kunderne,” forklarer Søren Dahl. Dette underbygges af Økonomisk Ugebrevs tema om executive search fra november 2011. Her påvises, at selvom danske virksomheder ikke forventer at benytte executive search i højere grad fremover, så er der plads til vækst i nicher og hos dem, som har et stort internationalt netværk. Dette er tilfældet hos Hays, som med 255 kontorer i 32 lande har en international profil. Siden opstarten i Danmark i 2008 er Hays også vokset til 24 medarbejdere, og det er målet inden for de kommende år at vækste til det dobbelte. De nye lokaler på Kongens Nytorv skal rumme den udvikling og give plads til Hays’ ambition om at blive markedsledende i Danmark.

Nye koncepter skærper konkurrencen
Hays’ metoder har på kort tid overbevist danske virksomheder og kandidater, og Hays vil fortsætte med at drive rekrutteringsmarkedet med nye forretningskoncepter.
”Rekrutteringsbranchen i Danmark kan stadig udvikles meget. For et par år siden startede en trend, hvor danske virksomheder gik til udenlandske rekrutteringsfirmaer - primært fordi de udenlandske rekrutteringsfirmaer ofte har et internationalt netværk og dermed en bedre chance for hurtigt at finde det perfekte match mellem arbejdsgiver og arbejdstager,” lyder det fra Søren Dahl.
Han nævner desuden, at afregningsmodellerne i udlandet adskiller sig meget fra den danske tradition indenfor headhunting. I Storbritannien, hvor Hays har sin oprindelse, arbejder man udelukkende basis contingency. Det betyder, at kunderne først betaler, når der er skrevet en ansættelseskontrakt med en kandidat.
”No cure – no pay metoden har skærpet branchens konkurrence. Hvis man ikke opfylder kundens behov og finder den rigtige kandidat, så er der ingen betaling,” siger Søren Dahl.
 

København 2011-12-02

 

|