ØG DIN
KREATIVITET

Kvinde står ved tegninger

Synes du det er svært at være kreativ og tænke innovativt på arbejdspladsen?
 

Nytænkning og kreativitet er anset for værende helt centrale kerne kompetencer til at hjælpe forretninger med at udvikle sig. Mange eksperter er enige i, at innovation følger når de kreative idéer bliver udviklet til noget praktisk af værdi. Vi hører ofte om de store, sexede innovationer, samlingerne og laboratorierne som udvikler nye banebrydende tilgange og produkter, såsom Google’s X, med en mission om at skabe ’moonshot’ baserede virksomheder. Men i virkeligheden er langt den meste innovation som finder sted i forskellige virksomheder meget mere nede på jorden.

Det føles måske ikke altid sådan, men vi har alle mulighed for at dele vores idéer of innovative arbejde. Dette indvolvere måske nye opdagelser og bedre måder at arbejde effektiv, forbdre tilgangen til informationer eller mindske de irriterende ting som stopper os.

Derudover er det utroligt svært at automatiserer kreativitet og innovation. Som Artificial Intelligence (AI) løbende overtager tekniske aspekter af vores arbejde, er det mindre sansynligt at kreativiteten bliver automatiseret. Hvis du kan øge din kreativitet og innovative drive, kan du på sigt gøre dig selv mere værdifuld og derved sikre din fremtid bedre.

Hvordan bliver man mere kreativ og innovativ på arbejdspladsen?

 

Det kan være svært at udvikle din kreativitet og innovation – du vil gerne være nytænkende, men også praktisk. Mange af os har vores tanker et mere analytisk og kritisk sted, hvilket kan gøre det svært at tænke i nye baner.

Robert Dilts, en ekspert indenfor neuro-linguistic programmering, kom med et forslag til en mere effektiv måde at tænke på. Hans metode ligner meget den som Walt Disney brugte til at hjælpe hans kreative hold med at finde på nye ideer og kan deles op i følgende tre sektioner:

  1. Drømmeren – Drømmeren er rollen med utæmmet kreativitet, fyldt med nysgerrighed og udforsker nye problemer med pen og papir. Her finder drømmeren på nye ideer, uden nogen form for begrænsning.

  2. Realisten – Denne rolle tager en mere praktisk vinkel og ser på, hvordan disse ideer kan udvikles til noget som tilføjer konkret værdi til løsningen af problemet.

  3. Kritikeren – Kritikeren binder de to første roller sammen med kritisk analyse, hvor der bliver stillet spørgsmål til alle aspekter af ideen, og derved hjælper med at finpudse ideen.

De fleste af os er gode til at være kritiske eller realistiske, så for at være successfulde, er vi nød til at blive bedre til at drømme. Vi er nød til at lade frøene af vores ideer spirre, inden vi udsætter dem for realisten og kritikeren. Hvordan? Her er nogle tanker omkring det:

 

Giv dig selv plads

Mange mennesker finder på de bedste ideer når de er igang med noget helt urelateret. I følge Bruce Daisley er vi nød til at skrue ned for vores travle kalender og værdsætte fordelene ved vores fritid, tiden hvor vi ikke aktivt laver noget. Det er i denne tid at vores hjerne har friheden til at udvikle nye ideer.

Tanketid er en nødvendighed, ikke en luksus

Mange ledere føler at de er nød til at se travle ud hele tiden. Travlhed er blevet til et æresmærke som viser at du er vigtig, uerstattelig og pålidelig. Som en konsekvens, vi overvurderer vores ’aktive’ tid og undervurderer vores tænketid. Dom Bill Gates siger det, er vi nød til at værdsætte vores tænketid og se den som en essenciel del af at udfører vores arbejde, frem for at udskyde det til en anden dag.

Vær nysgerrig!

Vores evne til at være innovative og at drømme virker bedst når vi opfordrer os selv til at være mere nysgerrig og eksperimenterende. Der er en lang række værktøjer og teknikker til at hjælpe os med at tage et friskt perspektiv på et problem eller en mulighed vi står over for. Du kunne spørge dig selv hvad din ’superhelt’ ville gøre, du kunne spørge dig selv ’hvad hvis jeg havde mere tid, uendelige resurcer, hvad hvis jeg var nød til at finde en løsning i dag?’ eller du kunne overveje hvor ellers denne type problemer tidligere har været mødt og derefter blevet løst. Der er massere af resourcer på internettet – en af mine farvoritter er en (meget gammel) bog kaldet ’Sticky Wisdom’. Den er fuld af gode historier og teknikker.

Skab et positivt miljø.

At føle sig stresset eller begrænset er en faktor som er dømt til at begrænse din tankegang og kreativiteten deri. Vi er derfor nød til at skabe et positivt, sikkert arbejdsmiljø, hvilket inkluderer at arbejde sammen med andre, en føelse af at man er med i noget, at have det sjovt, være villig til at lave fejl og til at snakke åbent om dem. Hvis du arbejder med andre på en ny ide eller en forbedring, så brug lidt tid på at snakke sammen, eller gøre noget positivt først – dette vil hjælpe ideerne med at opstå.

Som verden af arbejde fortsat udvikler sig, ændrer det både hvilke jobs vi tager og måden vi udfører dem på, og vores menneskelige evner har aldrig været vigtigere. Nu er det tid til at tage de proaktive skridt mod at blive mere kreativ og innovativ på arbejdspladsen. Hvis det lykkedes os, vil vores ansættelsesgrad for fremtiden kun blive bedre.

Så hvis du vil udvikle nye måder at gøre tingene på, og tænke mere kreativt, giv dig selv tiden og pladsen, begynd at prioriterer din tænketid og husk at have det sjovt! Hvis du gør det, vil du snart kunne se din kreative tankegang og innovative ideer begynder at danne sig – til fordel for både dig og din organisation.

Læs flere af vores karriereråd her.

 

Visit out blog
Indsigt

Se flere blogindlæg

Vi har meget mere indsigt at dele ud af på vores blog!

Vores services
Services

Vi tilbyder

Læs mere om hvilke serviceydelser vi tilbyder – hvad end du har brug for nye medarbejdere, eksterne konsulenter eller rådgivning om din rekrutteringsproces.

Chat med en konsulent
Kontakt os

Kontakt en konsulent

Vil du høre mere, om hvordan vi kan hjælpe din virksomhed?