Vores
fortrolighedspolitik

Hvis du er kommet til denne side, men gerne vil tilgå dine markedsføringspræferencer, skal du venligst klikke her.

INTRODUKTION

Denne datapolitik forklarer, hvad vi foretager os med dine personoplysninger, hvad enten vi er i gang med at introducere os selv for dig, hjælpe dig med at finde job, fortsætte vores forhold med dig, efter vi har fundet dig en stilling, tilbyde dig en serviceydelse, benytte os af din tjeneste, bruge dine oplysninger til at bede om din hjælp i forbindelse med en af vores kandidater, eller du besøger vores website.

Den beskriver, hvordan vi indsamler, bruger og behandler dine personoplysninger samt hvordan vi overholder vores juridiske forpligtelser overfor dig i forbindelse med dette. Din anonymitet er vigtig for os, og vi forpligter os til at beskytte og værne om dine datarettigheder.

Denne datapolitik gælder for personoplysninger tilhørende brugerne af vores website, vikarer, mulige kandidater, kandidater, kunder, leverandører, og og andre personer, som vi kontakter for at finde ud af mere om vores kandidater eller hvem de angiver som en person, der kan kontaktes i nødstilfælde. Den gælder endvidere for kontaktpersoner i nødstilfælde i forbindelse med vores personale. Hvis du er medlem af Hays' personale, skal du henvise til Hays' datapolitik for medarbejdere, som findes på Hays' intranet.

Hvad angår den gældende databeskyttelseslovgivning (inklusiv, men ikke begrænset til Persondataforordningen (Rådets forordning (EU) 2016/679) ("GDPR"), kan virksomheden, som er ansvarlig for dine oplysninger ("Hays" eller "os") findes her.

Det er vigtigt at understrege, at vi kan foretage ændringer til denne datapolitik fra tid til anden. Du skal blot gå ind på denne side, hvis du ønsker at holde dig ajourført, da vi vil offentliggøre eventuelle ændringer her.

Hvis du er utilfreds med noget i vores datapolitik, kan du muligvis have juridiske rettigheder, og vi har også beskrevet disse, hvor det er relevant.

Denne datapolitik er gældende i relevante lande over hele vores netværk. Andre lande har muligvis en anderledes tilgang til datapolitik, og denne politik indeholder muligvis oplysninger, som er specifikke for det pågældende land. Du kan finde landespecifikke termer her. Dette giver os mulighed for, at sikre overholdelse af alle gældende beskyttelsesforanstaltninger i forbindelse med dine personoplysninger, lige meget hvor du befinder dig.

SÅDAN BRUGES DENNE DATAPOLITK

Denne datapolitik fortæller dig et par ting om, hvordan vi bruger dine personoplysninger, og måske mere vigtigt, hvad dine rettigheder er i denne forbindelse (du har, for eksempel, til enhver tid retten til at bede os om at slette eller bekræfte, hvilke oplysninger vi sidder ind med om dig, tilbagetrække eventuelle samtykker, som du har givet/eller indgive en klage med tilsynsmyndigheden, hvis du er utilfreds med noget, vi har gjort).

Datapolitikken er inddelt i et kortfattet afsnit "ved første blik" og et længere afsnit.

Afsnittet "ved første blik" er blot et par korte sider, som giver dig en oversigt under de nedenstående overskrifter:

Der findes derefter et længere afsnit covering each of these areas in more detail. som dækker hvert individuelle område yderligere. Hvis du vil vide mere om et specifikt område, kan du blot klikke gennem dette dokument: Vi har angivet hyperlinks i afsnittet "ved første blik" for at bringe dig til den relevante del i det detaljerede afsnit.

Hvis du vil tilbage til afsnittet "ved første blik" skal du blot rulle opad ­– både afsnittet "ved første blik" og det detaljerede afsnit omfattes i dette dokument.

Denne datapolitik indeholder endvidere en række definerede udtryk, så vi har inkluderet en ordliste sidst i dette dokument. Hvis du er i tvivl om, hvad et vilkårligt udtryk betyder, kan du blot klikke på udtrykket, og så bringer et hyperlink dig til den relevante del af ordlisten.

KORTFATTET AFSNIT

Hvilke slags oplysninger indsamler vi?

KANDIDATOPLYSNINGER:: For at kunne tilbyde de bedst mulige ansættelsesmuligheder, som er skræddersyet til dig, skal vi behandle visse oplysninger om dig. Vi beder kun om detaljer, som vi mener oprigtig talt hjælper os, som f.eks. din alder, kontaktoplysninger, oplysninger om din uddannelse, ansættelseshistorie, kontakter i nødsituationer, immigrationsstatus, finansielle oplysninger (i tilfælde af at vi har behov for, at foretage finansielle baggrundscheck) samt cpr-nummer. Du kan naturligvis vælge, hvorvidt du vil dele andre relevante oplysninger med os. Hvor det måtte være relevant, og i overensstemmelse med lokale love og krav, indsamler vi også oplysninger i forbindelse med dit helbred, oplysninger om mangfoldighed, og/eller nærmere oplysninger om eventuelle straffedomme.

Hvis du ønsker en mere detaljeret beskrivelse af de personoplysninger, som vi indsamler om dig, bedes du klikke her.her.

Hvis du tilgår vores website eller klikker gennem eventuelle links i en e-mail fra os, indsamler vi også visse oplysninger fra dig. Hvis du gerne vil vide mere om dette, bedes du klikke her.

OPLYSNINGER OM MULIGE KANDIDATER:: Hvis vi har dine oplysninger online, og får opfattelsen af, at du muligvis er interesseret i eller eventuelt kan drage fordel af vores serviceydelser, indsamler og bruger vi de pågældende oplysninger om dig til at vurdere, hvordan vi muligvis kan hjælpe dig og tage kontakt til dig..

Hvis du ønsker en mere detaljeret beskrivelse af de personoplysninger, som vi indsamler på denne måde, bedes du klikke her.

Hvis du tilgår vores website eller klikker gennem eventuelle links i en e-mail fra os, indsamler vi også visse oplysninger fra dig.Hvis du gerne vil vide mere om dette, bedes du klikke her.

OPLYSNINGER OM VIKAR: Hvis vi ansætter eller hyrer dig direkte som vikar har vi behov for at behandle visse ekstra oplysninger (udover oplysningerne, som indsamles fra kandidater) for at sikre et problemfrit forhold med vikarer. Vi indsamler kun vigtige oplysninger som f.eks. medarbejdernummer eller andre identificerende oplysninger, startdatoer, bankoplysninger samt nærmere oplysninger om tidligere lønpakke, pension og frynsegoder. Hvis hensigtsmæssigt samt i overensstemmelse med lokale love og krav, indsamler vi muligvis også, ved en følgeslutning, oplysninger vedrørende fagforeningsmedlemsskab, seksuel orientering og aftaler ifm. daginstitutioner eller børnepasning, når du forsyner os med oplysninger om lønfradrag til fagforeningsmedlemsskab eller godtgørelser for børnepasning, eller nærmere oplysninger om din kontaktperson i nødstilfælde.

Hvis du ønsker en mere detaljeret beskrivelse af de personoplysninger, som vi indsamler på denne måde, bedes du klikke her.

Hvis du tilgår vores website eller klikker gennem eventuelle links i en e-mail fra os, indsamler vi også visse oplysninger fra dig. Hvis du gerne vil vide mere om dette, bedes du klikke her.

KUNDEOPLYSNINGER: Hvis du er Kunde hos Hays, har vi behov for at indsamle og bruge oplysninger om dig eller personer i din virksomhed i forbindelse med levering af eller tilbuddet om vores serviceydelser til dig, som f.eks.: (i) at finde kandidater om passer godt til dig eller din virksomhed; (ii) at tilbyde dig programmet Managed Service Provider ("MSP") (eller hjælpe en anden virksomhed med at gøre det); (iii) at tilbyde dig tjenester i forbindelse med udlicitering af rekrutteringsproces ("RPO") (eller hjælpe en anden virksomhed med at gøre det); (iv) tilbyde serviceydelser til dine medarbejdere, som f.eks. uddannelseskurser til undervisningspersonale, der arbejder for vores kunder i uddannelsessektoren og/eller (v) at informere dig om indhold, som udgives af Hays, og som sandsynligvis er relevant og nyttigt for dig (f.eks. vores Global Skills Index).

Hvis du ønsker en mere detaljeret beskrivelse af de personoplysninger, som vi indsamler på denne måde, bedes du klikke her.

Hvis du tilgår vores website eller klikker gennem eventuelle links i en e-mail fra os, indsamler vi også visse oplysninger fra dig. Hvis du gerne vil vide mere om dette, bedes du klikke her.

LEVERANDØROPLYSNINGER: Vi har brug for et par oplysninger fra vores leverandører for at sikre, at alt forløber helt uden problemer. Vi har brug for kontaktoplysninger fra relevante personer i din virksomhed, så vi kan kommunikere med dig. Vi har også brug for andre oplysninger, som f.eks. dine bankoplysninger, så vi kan betale for de serviceydelser, som du tilbyder (hvis dette er en del af de kontraktlige aftaler imellem os).

Hvis du ønsker en mere detaljeret beskrivelse af de personoplysninger, som vi indsamler om dig, bedes du klikke her.

Hvis du tilgår vores website eller klikker gennem eventuelle links i en e-mail fra os, indsamler vi også visse oplysninger fra dig. Hvis du gerne vil vide mere om dette, bedes du klikke her.

PERSONER, HVIS OPLYSNINGER VI MODTAGER FRA KANDIDATER OG PERSONALE, SOM F.EKS. REFERENCER, PERSONER, DER KAN KONTAKTES I NØDSTILFÆLDE, OG PÅRØRENDE: For at kunne tilbyde kandidater egnede ansættelsesmuligheder og i forbindelse medvisse muligheder for dem og vores personale, og for at give personalet visse fordele eller arbejdstagerrettigheder, har vi brug for enkelte grundlæggende baggrundsoplysninger. Vi beder om meget grundlæggende kontaktoplysninger, så vi kan komme i kontakt med dig, enten for en reference, eller fordi du er blevet angivet som en person, der kan kontaktes i nødstilfælde af en af vores kandidater eller medlemmer af personalet.

Hvis du ønsker en mere detaljeret beskrivelse af de personoplysninger, som vi indsamler om dig, bedes du klikke her.

BESØGENDE PÅ VORES WEBSITE:Vi indsamler begrænsede oplysninger fra de besøgende på vores website, som vi anvender til at hjælpe os med at forbedre din oplevelse, når du bruger vores website, og hjælpe os med, at administrere de serviceydelser, som vi tilbyder. Dette omfatter oplysninger om f.eks. hvordan du bruger vores website, hvor ofte du går ind på vores website og de tidspunkter, som vores website er mest populært på.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvilke oplysninger vi indsamler om dig, når du går ind på vores website, bedes du klikke her.

Der kræves nogle personoplysninger fra dig for at gøre det muligt for os at opfylde vores kontraktlige forpligtelser over for dig eller andre. Hvor det måtte være relevant, kræves visse oplysninger, f.eks. kandidatens CPR-nummer for at overholde vedtægter eller anden lovgivning i visse jurisdiktioner. Der vil ganske enkelt være behov for yderligere oplysninger for at sikre, at vores relation fungerer uden problemer.

Afhængigt af den pågældende type af personoplysninger samt grundlaget for, at vi behandler dem, kan vi muligvis ikke være i stand til at opfylde vores kontraktlige betingelser eller, i ekstreme tilfælde, ikke være i stand til at fortsætte vores relation, hvis du nægter at give os de pågældende oplysninger eller beder os om at holde op med at behandle dem.

Hvordan indsamler vi dine personlige oplysninger?

KANDIDATOPLYSNINGER: Vi indsamler dine personoplysninger enten:

 1. Fra dig; eller
 2. Fra tredjeparter.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan vi indsamler dine personoplysninger, bedes du klikke her.

Hvis du desuden går ind på vores website, læser eller klikker på en e-mail fra os, indsamler vi også visse oplysninger automatisk eller ved at du formidler dem til os. For nærmere oplysninger, bedes du klikke her.

OPLYSNINGER OM MULIGE KANDIDATER: : Vi indsamler dine personoplysninger fra tredjeparter (for eksempel, via sociale medier, professionelle netværker, jobsøgemaskiner og udbydere af websites med jobtilbud samt RPO- or MSP-leverandører hvor de henviser dig til os).

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan vi indsamler dine personoplysninger, bedes du klikke her.

Hvis du går ind på vores website, læser eller klikker på en e-mail fra os, indsamler vi muligvis visse oplysninger automatisk eller ved at du formidler dem til os. For nærmere oplysninger, bedes du klikkek her.

OPLYSNINGER OM VIKARER: Vi indsamler dine personoplysninger enten:

 1. Fra dig; eller
 2. Fra tredjeparter.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan vi indsamler dine personoplysninger, bedes du klikke her.

Hvis du går ind på vores website, læser eller klikker på en e-mail fra os, indsamler vi også visse oplysninger automatisk eller ved at du formidler dem til os. For nærmere oplysninger, bedes du klikke her.

KUNDEOPLYSNINGER: Vi indsamler dine personoplysninger enten:

 1. Fra dig; eller
 2. Fra tredjeparter (f.eks. vores kandidater eller vikarer) samt andre begrænsede kilder (f.eks. online og offline medier).

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan vi indsamler dine personoplysninger, bedes du klikke her.

Hvis du går ind på vores website, læser eller klikker på en e-mail fra os, indsamler vi også visse oplysninger automatisk eller ved at du formidler dem til os. For nærmere oplysninger, bedes du klikke her.

LEVERANDØROPLYSNINGER: Vi indsamler dine personoplysninger i løbet af vores samarbejde med dig.

Hvis du går ind på vores website, læser eller klikker på en e-mail fra os, indsamler vi også visse oplysninger automatisk eller ved at du formidler dem til os. For nærmere oplysninger bedes du klikke her.

PERSONER, HVIS OPLYSNINGER VI MODTAGER FRA KANDIDATER OG PERSONALE, SOM F.EKS. REFERENCER, PERSONER, DER KAN KONTAKTES I NØDSTILFÆLDE, OG PÅRØRENDE: Vi indsamler kun dine kontaktoplysninger, hvis en kandidater eller et medlem af vores personale angiver dig som en person, der kan kontaktes i nødstilfælde, eller hvis en kandidat giver dem til os som reference.

Hvordan bruger vi dine personlige oplysninger?

KANDIDATOPLYSNINGER: Hovedårsagen til brugen af dine personoplysninger er, at hjælpe dig med, at finde beskæftigelse eller andre roller på arbejdsmarkedet, som muligvis egner sig til dig. Jo flere oplysninger, vi har om dig, dine kompetenceområder og dine ambitioner, desto mere skræddersyet kan vi gøre vores serviceydelse. Hvor det måtte være relevant, og i overensstemmelse med lokale love og betingelser, bruger vi også dine personoplysninger til formål som f.eks. til at markedsføre vores serviceydelser til dig, profilering og monitorering af mangfoldighed. Hvor det måtte være relevant, beder vi om din tilladelse til at foretage enkelte af disse aktiviteter.

For nærmere oplysninger om, hvordan vi bruger dine personoplysninger, bedes du klikke her.

OPLYSNINGER OM MULIGE KANDIDATER: Vi bruger oplysninger om mulige kandidater for at finde ud af, om du muligvis er interesseret i eller eventuelt kan drage fordel af vores serviceydelser, og hvis ja, til at vurdere om og hvordan, vi eventuelt kan hjælpe dig. Hvis vi mener, at vi kan hjælpe dig, bruger vi dine oplysninger til at tage kontakt til dig og fortælle dig om vores serviceydelser.

For nærmere oplysninger om, hvordan vi bruger dine personoplysninger, bedes du klikke her.

OPLYSNINGER OM VIKARER: Hvis vi ansætter eller hyrer dig direkte som vikar er hovedårsagen til at bruge dine personoplysninger at sikre et problemfrit forhold med vikarer samt at opfylde vores kontraktlige og andre forpligtelser over for hinanden og over for vores kunder, som en del af vores forhold med vikarer og vores øvrige forpligtelser til tredjeparter, som f.eks. skattemyndighed og myndigheder.

For nærmere oplysninger om, hvordan vi bruger dine personoplysninger, bedes du klikke her.

KUNDEOPLYSNINGER: Hovedårsagen til at bruge oplysninger om kunder er, at sætte os i stand til at præsentere os selv for dig og at sikre, at de kontraktlige forpligtelser imellem os kan implementeres korrekt, således relationen kan foregå uden problemer. Dette involverer: (i) at finde frem til kandidater som passer godt til dig eller din virksomhed; (ii) tilbyde dig et MSP-program (eller hjælpe en anden virksomhed med at gøre det); (iii) tilbyde dig RPO-tjenesterne (eller hjælpe en anden virksomhed med at gøre det); og/eller (iv) levere serviceydelser til dine medarbejdere, som f.eks. uddannelseskurser til undervisningspersonale, der arbejder for vores kunder i uddannelsessektoren. Jo flere oplysninger, som vi har, des mere skræddersyet kan vi gøre vores serviceydelse.

For nærmere oplysninger om, hvordan vi bruger dine personoplysninger, bedes du klikke her.

LEVERANDØROPLYSNINGER: Hovedårsagerne til at bruge dine personoplysninger er at sikre, at de kontraktlige forpligtelser imellem os kan implementeres korrekt, så relationen kan foregå uden problemer, og for at overholde lovkravene.

For nærmere oplysninger om, hvordan vi bruger dine personoplysninger, bedes du klikke her.

PERSONER, HVIS OPLYSNINGER VI MODTAGER FRA KANDIDATER OG PERSONALE, SOM F.EKS. REFERENCER, PERSONER, DER KAN KONTAKTES I NØDSTILFÆLDE, OG PÅRØRENDE: Vi bruger personoplysninger fra en kandidat eller et medlem af personale. Vi bruger personoplysninger fra medarbejderens pårørende eller andre begunstigede med henblik på at give medarbejderen visse fordele eller arbejdstagerrettigheder.

For nærmere oplysninger om, hvordan vi bruger dine personoplysninger, bedes du klikke her.

BESØGENDE PÅ VORES WEBSITE: Vi bruger dine oplysninger til at hjælpe os med at forbedre din oplevelse, når du bruger vores website, f.eks. ved at analysere dit forudgående kriterium for jobsøgning for at hjælpe os med at præsentere de jobs, som, vi mener, kunne interessere dig. Hvis du også er en kandidat eller kunde hos Hays, bruger vi oplysningerne fra din brug af vores websites eller andre aspekter af vores kommunikation eller serviceydelser til dig.

Hvis du gerne vil vide mere om cookies, herunder hvordan vi bruger dem samt hvilke valg der er tilgængelige for dig, bedes du klikke her.

Hvem deler vi dine personlige oplysninger med?

KANDIDATOPLYSNINGER: Vi deler dine personoplysninger med diverse parter, på diverse måder, og af diverse årsager. Vi deler primært dine oplysninger med fremtidige arbejdsgivere for, at øge dine chancer for i din jobsøgning. Medmindre du angiver andet, deler vi også dine oplysninger med nogen af vores koncernselskaber og associerede tredjeparter som f.eks. vores serviceudbydere og udvalgte jobsøgemaskiner, hvis vi mener, at det vil hjælpe os med at yde dig den bedst mulige service og øge chancerne for, at du finder det, du leder efter.

Hvis du gerne vil se en mere detaljeret liste over dem, som vi deler dine personoplysninger med, under hensigtsmæssige omstændigheder, bedes du klikke her.

OPLYSNINGER OM MULIGE KANDIDATER: Hvis vi har identificeret dig som en mulig kandidat, deler vi muligvis dine oplysninger med nogen af vores koncernselskaber og associerede tredjeparter som f.eks. vores serviceudbydere for at tage kontakt til dig og fortælle dig om vores serviceydelser.

Hvis du gerne vil se en mere detaljeret liste over dem, som vi deler dine personoplysninger med, bedes du klikke her.

OPLYSNINGER OM VIKAR: Hvis vi ansætter eller hyrer dig direkte som vikar, deler vi muligvis dine personoplysninger med en række andre parter for at sikre for at sikre et problemfrit forhold med vikarer. Vi deler for eksempel muligvis dine personoplysninger med hensigtsmæssige kolleger inden for Hays (dette omfatter eventuelt kolleger på oversøiske kontorer), med en kunde og, hvis relevant, sundhedspersonale som f.eks. din praktiserende læge eller en erhvervsmæssig sundhedsekspert.

Hvis du gerne vil se en mere detaljeret liste over dem, som vi deler dine personoplysninger med, under hensigtsmæssige omstændigheder, bedes du klikke her.

KUNDEOPLYSNINGER:Vi deler dine oplysninger for: (i) primært at sikre, at vi tilbyder dig en egnet kandidatpulje; (ii) at tilbyde dig et MSP-programm (eller hjælpe en anden virksomhed med at gøre det); (iii) at tilbyde dig RPO-tjenesterne (eller hjælpe en anden virksomhed med at gøre det); og/eller (iv) levere serviceydelser til dine medarbejdere, som f.eks. uddannelseskurser til undervisningspersonale, der arbejder for vores kunder i uddannelsessektoren. Medmindre du angiver andet, deler vi også dine oplysninger med nogen af vores koncernselskaber og associerede tredjeparter for, at hjælpe os med at opfylde de pågældende mål.

Hvis du gerne vil se en mere detaljeret liste over dem, som vi deler dine personoplysninger med, under hensigtsmæssige omstændigheder, bedes du klikke her.

LEVERANDØROPLYSNINGER: Medmindre du angiver andet, deler vi også dine oplysninger med nogen af vores koncernselskaber og associerede tredjeparter som f.eks. vores serviceudbydere og virksomheder, som vi leverer tjenester til.

Hvis du gerne vil se en mere detaljeret liste over dem, som vi deler dine personoplysninger med, under hensigtsmæssige omstændigheder, bedes du klikke her.

PERSONER, HVIS OPLYSNINGER VI MODTAGER FRA KANDIDATER OG PERSONALE, SOM F.EKS. REFERENCER, PERSONER, DER KAN KONTAKTES I NØDSTILFÆLDE, OG PÅRØRENDE: Medmindre du angiver andet, deler vi også dine oplysninger med nogen af vores koncernselskaber og associerede tredjeparter som f.eks. vores serviceudbydere og virksomheder, som vi leverer tjenester til.

Hvis du gerne vil se en mere detaljeret liste over dem, som vi deler dine personoplysninger med, under hensigtsmæssige omstændigheder, bedes du klikke her.

How do we safeguard your personal data?

We care about protecting your information. That's why we put in place appropriate measures that are designed to prevent unauthorised access to, and misuse of, your personal data.

For more information on the procedures we put in place, please click here.

How long do we keep your personal data for?

If you are a Client or a Supplier we will retain your personal data in order to provide you with services or to receive services from you, or to provide you with information about our services that we believe you may be interested in. If you have expressly indicated that you would rather we didn't retain your personal data, then we will Delete it from our Systems unless we believe in good faith that the law or other regulation requires us to preserve it (for example, because of our obligations to tax authorities or in connection with any anticipated litigation) or other legal exceptions apply.

If you are a Prospective Candidate or a Candidate, and we have not had meaningful contact with you (or, where appropriate, the company you are working for or with) for a period of two years, we will Delete your personal data from our Systems unless we believe in good faith that the law or other regulation requires us to preserve it (for example, because of our obligations to tax authorities or in connection with any anticipated litigation). As with Clients and Suppliers, if you have expressly indicated as a Prospective Candidate or a Candidate that you're not interested in our services, then we will Delete your personal data from our Systems unless we believe in good faith that the law or other regulation requires us to preserve it (for example, because of our obligations to tax authorities or in connection with any anticipated litigation) or other legal exceptions apply.

If we employ or engage you as a Temporary Worker directly, depending on the applicable local laws and requirements, we will ordinarily process your data throughout the course of your Temp Relationship and will then retain it for a period after we have parted ways (unless we are otherwise required by law), in accordance with the approach we take with Candidates.

If you are a Website User we will retain any data for as long as it is necessary to achieve the purpose it was collected or processed for. If you have expressly indicated that you would rather we didn't retain your personal data, then we will Delete it from our Systems unless we believe in good faith that the law or other regulation requires us to preserve it (for example, because of our obligations to tax authorities or in connection with any anticipated litigation) or other legal exceptions apply.

For more information on our policy for the retention of personal data, please click here.

How can you access, amend or take back the personal data that you have given to us?

Even if we already hold your personal data, you still have various rights in relation to it. To get in touch about these, please contact us. We will seek to deal with your request without undue delay, and in any event in accordance with the requirements of any applicable laws. Please note that, where necessary, we will keep a record of your communications to help us resolve any issues which you raise.

Right to object: If we are using your data because we deem it necessary for our legitimate interests to do so, and you do not agree, you have the right to object.  We will respond to your request within 30 days (although we may be allowed to extend this period in certain cases). Generally, we will only disagree with you if certain limited conditions apply.

Right to withdraw consent: Where we have obtained your consent to process your personal data for certain activities (for example, in some jurisdictions in order to use cookies) or consent to market to you, you may withdraw your consent at any time.

Data Subject Access Requests (DSAR): Just so it's clear, you have the right to ask us to confirm what information we hold about you at any time, and you may ask us to modify, update or Delete such information. At this point we may comply with your request or, additionally do one of the following:

ask you to verify your identity, or ask for more information about your request; and

decline your request where we are legally permitted to do so (but we will explain why if we do so).

Right to erasure: In certain situations (for example, where we have processed your data unlawfully), you have the right to request us to "erase" your personal data. We will respond to your request within 30 days (although we may be allowed to extend this period in certain cases) and will only disagree with you if certain limited conditions apply. If we do agree to your request, we will Delete your data.

Right of data portability: If you wish, you have the right to transfer your data from us to another data controller. We will help with this – either by directly transferring your data for you, or by providing you with a copy in a commonly used machine-readable format.

Right to lodge a complaint with a supervisory authority: You also have the right to lodge a complaint with your local supervisory authority, details of which can be found here.

If your interests or requirements change, you can unsubscribe from part or all of our marketing content (for example job role emails or Hays newsletters) by clicking the unsubscribe link in the email, or by updating your preferences through our preference centre on the Hays website (by signing into your account or entering your email address).

If you would like to know more about your rights in respect of the personal data we hold about you, please click here.

How do we store and transfer your data internationally?

Hays is a global organisation – this is what enables us to offer the level of services that we do. In order for us to continue operating in this way, it will be necessary for us to transfer or store your data internationally in certain circumstances.

For more information on the steps we take when we transfer and store your data internationally, please click here.

Who is responsible for processing your personal data when you access the Hays website? 

Hays controls the processing of personal data when you access its website(s).

If you've got any further questions, or want further details, please click here.

What are cookies and how do we use them?

A "cookie" is a bite-sized piece of data that is stored on your computer's hard drive. They are used by nearly all websites and do not harm your system. We use them to track your activity to help ensure you get the smoothest possible experience when visiting our website. We can use the information from cookies to ensure we present you with options tailored to your preferences on your next visit. We can also use cookies to analyse traffic and for advertising purposes.

If you want to check or change what types of cookies you accept, this can usually be altered within your browser settings or you visit our Cookie Preference Center. We also provide information about this in our Marketing preferences page on the Hays website.

If you want to find out more about cookies, including how we use them and what choices are available, please click here.

How to manage or reject cookies

When you first visit our website(s) you will be asked to choose what kind of cookies you want to receive, so we ask for your prior consent for some cookies through our Cookies Preference Center while strictly necessary cookies will be set within our legitimate interests. You may also use your browser’s privacy settings to do this. However, rejecting all cookies through your browser’s privacy settings means that you may not be able to take full advantage of all our website's features. Each browser is different, so check the "Help" menu of your browser to learn how to change your cookie preferences.

You can update your given consent at any time by visiting our Cookie Preference Center which can be found by clicking on the “Cookie Preferences” link either on the top or bottom of our website. Instead of using our Cookie Preference Center you may choose to opt-out to cookies which are not strictly necessary to perform basic features of our site by changing your browser settings. If you use our Cookie Preference Center to update your choice of cookies, please note that this does not result in deletion of already placed cookies on your device. So, if you want to delete such cookies you may delete them in your browser’s privacy settings.

If you choose to delete all cookies through your browser’s privacy settings, this will also delete any placed opt-out cookie on your computer and you may need to actively opt-out again.

For more information generally on cookies, including how to disable them, please refer to aboutcookies.org. You will also find details on how to delete cookies from your computer.

LONG FORM DETAILED SECTIONS

WHAT KIND OF PERSONAL INFORMATION DO WE COLLECT?  

So you're looking for a bit more insight into what data we collect about you? Here's a more detailed look at the sorts of information that we will collect. The information described below is, of course, in addition to any personal data we are required by law to process in any given situation.

CANDIDATE DATA: Depending on the relevant circumstances and applicable local laws and requirements, we will collect some or all of the information listed below to enable us to offer you employment opportunities which are tailored to your circumstances and your interests. In some jurisdictions, we are restricted from processing some of the data outlined below. In such cases, we will only process the data in those jurisdictions to the extent and under the circumstances permitted by law: 

 • Name;
 • Age/date of birth;
 • Birth number;
 • Sex/gender;
 • Photograph;
 • Marital status;
 • Contact details;
 • Education details;
 • Employment history;
 • Emergency contacts and details of any dependants;
 • Referee details;
 • Immigration status (whether you need a work permit);
 • Nationality/citizenship/place of birth;
 • Start date or availability date:
 • A copy of your driving licence and/or passport/identity card;
 • Bank details;
 • Financial information (where we need to carry out financial background checks);
 • Social security number (or equivalent in your country) and any other tax-related information;
 • Diversity information (racial or ethnic origin, religious or other similar beliefs, and physical or mental health, including disability-related information);
 • Details of any criminal convictions if this is required for a role that you are interested in applying for;
 • Details about your previous and current remuneration, pensions and benefits arrangements;
 • Child care or carer arrangements (for example, when you authorise a deduction from pay for childcare vouchers or when you volunteer this information);
 • Sexual orientation (for example where you disclose this through providing next-of-kin details);
 • Information on your interests and needs regarding future employment, both collected directly and inferred, for example from jobs viewed or articles read on our website or from links clicked on in emails from us;
 • Extra information that you choose to tell us;
 • Extra information that your referees choose to tell us about you;
 • Extra information that our Clients may tell us about you, or that we find from other third party sources such as job sites;
 • IP address;
 • The dates, times and frequency with which you access our services; and
 • CCTV footage if you attend our premises.

Please note that the above list of categories of personal data we collect is not exhaustive.

To the extent that you access our website or click through any links in an email from us, we will also collect certain data from you. If you would like more information about this, please click here.

***

PROSPECTIVE CANDIDATE DATA: If we think you might be interested in, or might benefit from, our services, we will collect limited data about you to help us assess how we might be able to assist you. This data is likely to include your name and contact details, so that we can get in touch with you. We may also collect other information about you, for example, where we have found you by searching LinkedIn or other job sites, we might collect information such as your employment history, education, qualifications, skills and interests, as well as any extra information which you have included on a publicly available profile or in a CV which you have uploaded to one of these sites available to us.

To the extent that you access our website or click through any links in an email from us, we will also collect certain data from you. If you would like more information about this, please click here.

***

TEMPORARY WORKER DATA: If we employ or engage you as a Temporary Worker directly, we will, depending on the relevant circumstances and applicable local laws and requirements, collect some or all of the information listed below (in addition to the data collected about Candidates) in order to ensure that our Temp Relationship runs smoothly and that we are able to comply with our contractual and other duties to each other, and to our Clients, as part of our Temp Relationship and our duties to third parties such as tax authorities and government agencies. In some jurisdictions, we are restricted from processing some of the data outlined below. In such cases, we will only process the data in those jurisdictions to the extent and under the circumstances permitted by law.

 • Staff number/other identifier;
 • Location of your employment or workplace at the Client;
 • Trade union membership;
 • Details of any grievance or disciplinary matters, whether brought by or against you or in which you are or have been otherwise involved;
 • Details of any leave you take or request during our Temp Relationship, or sickness absence including health-related information;
 • Information about your performance in your role during our Temp Relationship, including details of any bonuses or promotions you receive performance assessments and other information that relates to your employment, your interaction with colleagues and employment-related issues that arise;
 • Details of travel undertaken.

Please note that the above list of categories of personal data we collect is not exhaustive.

A number of elements of the items listed above are required to enable us to fulfil our contractual duties to you or to others. Some, for example your social security number (or equivalent) are required by statute or other laws. Other items may simply be needed to ensure that our Temp Relationship can run smoothly, or to run our business.

Depending on the type of personal data in question and the grounds on which we may be processing it, should you decline to provide us with such data, we may not be able to fulfil our contractual requirements or, in extreme cases, may not be able to continue with our  Temp Relationship.

***

CLIENT DATA: The data we collect about Clients is actually very limited. We generally only need to have your contact details or the details of individual contacts at your organisation (such as their names, telephone numbers and email addresses) to enable us to ensure that we can reach out to you about our services, ensure our relationship runs smoothly and in certain circumstances, provide services to your employees. We also hold information relating to your online engagement with Candidate profiles and other material published by Hays, which we use to ensure that our marketing communications to you are relevant and timely. We may also hold extra information that someone in your organisation has chosen to tell us. In certain circumstances, such as when you engage with our Finance and Debt Recovery teams, our calls with you may be recorded, depending on the applicable local laws and requirements. If we need any additional personal data for any reason, we will let you know.

To the extent that you access our website or click through any links in an email from us, we will also collect certain data from you. If you would like more information about this, please click here.

***

SUPPLIER DATA: We don't collect much data about Suppliers – we simply need to make sure that our relationship runs smoothly. We'll collect the details for our contacts within your organisation, such as names, telephone numbers and email addresses. We'll also collect bank details, so that we can pay you. We may also hold extra information that someone in your organisation has chosen to tell us. In certain circumstances, such as when you engage with our Finance and Debt Recovery teams, our calls with you may be recorded, depending on the applicable local laws and requirements.

To the extent that you access our website or click through any links in an email from us, we will also collect certain data from you. If you would like more information about this, please click here.

***

PEOPLE WHOSE DATA WE RECEIVE FROM CANDIDATES AND STAFF, SUCH AS REFEREES, EMERGENCY CONTACTS AND DEPENDANTS: All we need from referees is confirmation of what you already know about our Candidate or prospective member of Staff, so that they can secure that job they really want. Emergency contact details give us somebody to call on in an emergency. To ask for a reference, we'll obviously need the referee's contact details (such as name, email address and telephone number). We'll also need these details if our Candidate or a member of our Staff has put you down as their emergency contact so that we can contact you in the event of an accident or an emergency.

We will collect your date of birth, contact details and potentially some health information if a member of our Staff has put you down as a dependant or any other kind of beneficiary for a benefit connected with their employment or if a member of our Staff exercises certain employment rights. We may also be provided (by inference) with some limited information about your sexual orientation if a member of our Staff identifies you as a spouse or partner when putting you down as a dependant, next of kin or emergency contact.

***

WEBSITE USERS We collect a limited amount of data from our Website Users which we use to help us to improve your experience when using our website or mobile apps and to help us manage the services we provide. This comprises information such as how you use our website or our mobile apps, the frequency with which you access our website or mobile apps, your browser type, your type of device, the location you view our website from, the language you choose to view it in and the times that our website is most popular. If you contact us via the website or the mobile apps, for example by using the chat function, or when you register for one of our newsletters, webinars or participate in any further offer of our website or mobile apps, we will collect any information that you provide to us, for example your name and contact details.

If you would like to find out more information about what data we collect about you when you visit our website, please click here.

***

STAFF ALUMNI: If you are a former member of Staff and you want to be part of our alumni network and use our alumni portal, we will collect your name, the contact details that you would like us to use and any other information you would like to provide to us for staying in touch with you.

HOW DO WE COLLECT YOUR PERSONAL DATA? 

CANDIDATE DATA: We collect Candidate personal data in the following ways:

 1. Personal data that you, the Candidate, give to us;
 2. Personal data that we receive from other sources; and
 3. Personal data that we collect automatically.

Personal data you give to us

Hays needs to know certain information about you in order to provide a tailored service. This will enable us to provide you with the best opportunities, and should save you time in not having to trawl through information about jobs and services that are not relevant to you.

There are numerous ways you can share your information with us. It all depends on what suits you. These may include:

 • Entering your details on the Hays website or via an application form, as part of the registration process;
 • Leaving a hard copy CV at a Hays recruitment event, job fair or office;
 • Emailing your CV or other information to a Hays consultant or being interviewed by them;
 • Applying for jobs through a job aggregator, which then redirects you to the Hays website;
 • Entering your personal details into a Hays microsite; or
 • Entering a competition through a social media channel such as Facebook or Twitter (or similar).

Personal data we receive from other sources

We also receive personal data about Candidates from other sources. Depending on the relevant circumstances and applicable local laws and requirements, this will involve personal data received in the following situations:

 • Your referees may disclose personal information about you;
 • Our Clients, Suppliers, other Candidates and our colleagues within Hays (e.g. in the context of them making a referral) may share personal information about you with us;
 • If you 'like' our page on Facebook or 'follow' us on Twitter we will receive your personal information from these sites; and
 • If you were referred to us through an RPO or an MSP supplier, they may share personal information about you with us.

Personal data we collect automatically

To the extent that you access our website or read or click on an email from us, where appropriate and in accordance with any local laws and requirements, we will also collect your data automatically or through you providing it to us. For more information please click here.

***

PROSPECTIVE CANDIDATE DATA: We collect personal data about Prospective Candidates from third parties when we:

 • Search for Prospective Candidates via third party sources, such as LinkedIn and other job sites, from which we obtain your personal information;
 • Receive your personal information from Facebook or Twitter if you 'like' our Facebook page or 'follow' us on Twitter (or perform a similar interaction with us on social media);
 • Receive your personal information from other Candidates and our colleagues within Hays (e.g. in context of them making a referral); and
 • Receive your personal information from an RPO or an MSP supplier if you are referred to us by them.

***

TEMPORARY WORKER DATA

If we employ or engage you as a Temporary Worker directly, we collect your data (in addition to the data already collected about Candidates) in the following ways:

 1. Personal data that you give to us; and
 2. Personal data that we receive from other sources.

Below are some more details about each of these methods.

Personal data you give to us

Hays needs to know certain information about you in order to fulfil our obligations to you, to ensure that you are properly fulfilling your obligations to us, and to ensure that we are both fulfilling our obligations to others. This information will enable us to operate a usual Temp Relationship, along with all that entails.

There are numerous ways that you can share your information with us in addition to the information you share as a Candidate. Where appropriate and in accordance with any local laws and requirements, these may include:

 • when you complete registration forms at the beginning of our Temp Relationship; or
 • in meetings or communications with your consultant, our HR team or other colleagues.

Personal data we receive from other sources

We also receive personal data about you from other sources. Depending on the relevant circumstances and applicable local laws and requirements, these may include personal data received in the following situations:

 • if you were referred to us through a recruitment agency or other work agencies, they may have shared personal information about you with us;
 • information obtained about you from third party service providers who undertook background checks about you on our behalf at the start of our Temp Relationship;
 • your colleagues may share personal information about you with us;
 • medical professionals may (in appropriate and limited circumstances) share personal information about you with us;
 • your pension and benefits providers may share relevant personal information about you with us; and
 • other third parties like your local tax authority may share your personal data with us.

***

CLIENT DATA

We collect Client personal data in the following ways:

 1. Personal data that we receive from you;
 2. Personal data that we collect or receive from other sources; and
 3. Personal data that we collect automatically.

Personal data that we receive directly from you

We both share the same goal – to make sure that you have the best staff for and at your organisation. We will receive data directly from you in two ways:

 • Where you contact us proactively, usually by phone or email; and/or
 • Where we contact you, either by phone or email, or through our consultants' business development activities more generally.

Personal data we receive from other sources

Where appropriate and in accordance with any local laws and requirements, we will seek more information about you or your colleagues from other sources generally by way of due diligence or other market intelligence:

 • From third party market research and by analysing online and offline media (which we will do ourselves or employ other organisations to do for us);
 • From delegate lists at relevant events; and
 • From other limited sources and third parties (for example from our Candidates to the extent that they provide us with your details to act as a referee for them or where they give feedback on a particular assignment). 

Personal data we collect via our website or through links in emails 

To the extent that you access our website or read or click on an email from us, where appropriate and in accordance with any local laws and requirements, we will also collect your data automatically or through you providing it to us. For more information please click here.

***

WEBSITE USERS: When you visit our website or mobile apps there is certain information that we will automatically collect, whether or not you decide to use our services namely your IP address, the date and the times and frequency with which you access the website or the mobile apps, the way you browse its content and other technical information. We will also collect data from you when you contact us via the website or the mobile apps, for example by using the chat function or when you register for one of our newsletters, webinars or participate in any further offer of our website or mobile apps.

We collect your data automatically via cookies or similar technology such as tracking pixels and HTML5 Local Storage (together “cookies”), in line with cookie settings in our Cookie Preference Center or in your browser. If you are also a Candidate, a Prospective Candidate or Client of Hays, we will use data from your use of our websites to enhance other aspects of our communications with or service to you. If you would like to find out more about cookies, including how we use them and what choices are available to you, please click here.

***

STAFF ALUMNI: If you are a former member of Staff, we will ask you if you wish to remain part of our alumni network and use our alumni portal just before your departure. If you are interested, we will ask you to provide your name and contact details to us and give you the option to opt into receiving marketing communications that we think will be of interest to you as one of our alumni.

HOW DO WE USE YOUR PERSONAL DATA?

Having obtained data about you, we then use it in a number of ways.

CANDIDATE DATA: We generally use Candidate data in five ways:

In appropriate circumstances, we also use Candidate data for Profiling.

Here are some more details about each:

Recruitment Activities

Obviously, our main area of work is recruitment – connecting the right Candidates with the right jobs. We've listed below various ways in which we will use and process your personal data for this purpose, where appropriate and in accordance with any local laws and requirements. Please note that this list is not exhaustive.

 • Collecting your data from you and other sources, such as LinkedIn;
 • Storing your details (and updating them when necessary) on our database, so that we can contact you in relation to recruitment;
 • Providing you with our recruitment services and to facilitate the recruitment process;
 • Assessing data about you against vacancies which we think may be suitable for you;
 • Sending your information to Clients, in order to apply for jobs or to assess your eligibility for jobs;
 • Enabling you to submit your CV, apply online for jobs or to subscribe to alerts about jobs we think may be of interest to you;
 • Allowing you to participate in specialist online training;
 • Allowing you to participate in the interactive features of our services, when you choose to do so;
 • Carrying out our obligations arising from any contracts entered into between us;
 • Carrying out our obligations arising from any contracts entered into between Hays and third parties in relation to your recruitment;
 • Facilitating our payroll and invoicing processes;
 • Carrying out customer satisfaction surveys;
 • Verifying details you have provided or to request information (such as references, qualifications and potentially any criminal convictions, to the extent that this is appropriate and in accordance with local laws);
 • Complying with our legal obligations in connection with the detection of crime or the collection of taxes or duties;
 • Processing your data to enable us to send you targeted, relevant marketing materials or other communications which we think are likely to be of interest to you; and
 • Carrying out assessment and development activities (such as psychometric evaluations or skills tests) in certain of the jurisdictions in which we operate - For more information in relation to your jurisdiction, please click here.

We will use your personal data for the above purposes if we deem it necessary to do so for our legitimate interests. If you want to know more about what this means, please click here. If you are not happy about this, in certain circumstances you have the right to object and can find out more about how and when to do this here.

Please note that in certain of the jurisdictions in which we operate, we comply with additional local law requirements. For more information in relation to your jurisdiction, please click here.

Marketing Activities

We will periodically send you information that we think you may find interesting, or to ask for your help with connecting other Candidates with jobs. In particular, we will  use your data for the purposes listed below, where appropriate and in accordance with any local laws and requirements. Please note that this list is not exhaustive. To:

 • enable us to develop and market other products and services;
 • market our full range of recruitment services (permanent, temporary, contract, outplacement, MSP programmes and RPO services) to you;
 • send you details of reports, promotions, offers, networking and client events, and general information about the industry sectors which we think might be of interest to you;
 • display promotional excerpts from your details on Hays' website(s) as a success story (only where we have obtained your express consent to do so); and
 • provide you with information about certain discounts and offers that you are eligible for by virtue of your relationship with Hays.

We need your consent for some aspects of these activities (in particular, the collection of data via cookies, and the delivery of direct marketing of our services to you through digital channels) and, depending on the situation, we'll ask for this via an opt-in (where we cannot rely on the legitimate interests condition) or soft-opt-in (which we explain further below). Please note that in certain of the jurisdictions in which we operate, we comply with additional local law requirements. For more information in relation to your jurisdiction, please click here.

Soft opt-in consent is a specific type of consent which applies where we have obtained your contact details from an occasion when you previously engaged with us (for example by submitting a job application or CV, or registering a vacancy to be filled), and we are e-marketing other recruitment-related services of our own. Under ‘soft opt-in’ consent, we will take your consent as given unless or until you object or opt out (and we will remind you of your right to do this and provide you with the opportunity to opt-out, in each e-marketing message that we send to you). For most people, this is beneficial as it allows us to provide you with information that we think will be of interest to you and suggest other jobs to you alongside the specific one you applied for, significantly increasing the likelihood of us finding you a new position. We will use your personal data to send you e-marketing materials with your ‘soft opt-in’ consent if we deem that it is in our legitimate interests to do so.

For other types of e-marketing, we are required to obtain your explicit consent. If you want to know more about how we obtain consent, please click here. If you are not happy about our approach to marketing, you have the right to opt out or withdraw your consent at any time and can find out more about how to do so here. Nobody's perfect, even though we try to be. We want to let you know that even if you have opted out from our marketing communications through our preference centre, it is possible that your details may be recaptured through public sources in an unconnected marketing campaign. We will try to make sure this doesn't happen, but if it does, we're sorry. We'd just ask that in those circumstances you opt out again.

All our marketing is based on what we think will serve our Clients and Candidates best, but we know we won’t always get it right for everyone. We will use your data to show you Hays adverts and other content on other websites, for example Facebook. If you do not want us to use your data in this way, please turn off the “Advertising Cookies” option (please refer to our Cookies Policy). Even where you have turned off advertising cookies, it is still possible that you may see a Hays advert, but in this case it won’t have been targeted at you personally, but rather at an anonymous audience.

Equal opportunities monitoring and other sensitive personal data

We are committed to ensuring that our recruitment processes are aligned with our approach to equal opportunities. Some of the data we will (in appropriate circumstances and in accordance with local law and requirements) collect about you comes under the umbrella of "diversity information". This could be information about your ethnic background, gender, disability, age, sexual orientation, religion or other similar beliefs, and/or social-economic background. This diversity information is what is called ‘sensitive’ or ‘special category’ personal information and slightly stricter data protection rules apply to it.

Where appropriate and in accordance with local laws and requirements, we'll use this information on an anonymised basis to monitor our compliance with our equal opportunities policy. We will also disclose this (suitably anonymised where relevant) data to Clients (including to their internal or external auditors) where this is contractually required or the Client specifically requests such information to enable them to comply with their own employment processes.

We will collect other sensitive/special category personal data about you such as health-related information or religious affiliation if this is appropriate in accordance with local laws. In such circumstances we'll use this information to comply with employment rights and obligations, such as to calculate entitlement to annual leave or in order to make reasonable adjustments for Candidates  or Temporary Workers. If you would like to know more about the legal basis under which we process this "sensitive" or special category personal information, please click here.

We may also collect details of any criminal convictions if appropriate in accordance with local laws which may require your consent.  

If you would like to find out more about consent, please click here.  If you are not happy about this, you have the right to withdraw your consent at any time and you can find out how to do so here.

Please note that in certain of the jurisdictions in which we operate, different rules apply to this sensitive/special category data. For more information in relation to your jurisdiction, please click here.

To help us to establish, exercise or defend legal claims

In more unusual circumstances, we will use your personal data to help us to establish, exercise or defend legal claims.

Profiling

Profiling is a type of processing activity which involves our use of information that we collect about you in order to build a "profile" about you. This helps us to get a better idea of what you're like and your interests, likes and dislikes, all of which enable us to provide the best possible service to you.

Here's how we use profiling:

A.Personalisation

We want to ensure we communicate with you in the best way possible, and to optimise the information we provide to you through our services, website and online presence. In order to do this, we use profiling methods which involve analysing your personal data in order to better understand you and your interests, habits and preferences. (An example of how we might do this is that when you click on something on our website, we take note of this as perhaps an indication of what you are interested in looking at.) We use profiling methods to place you and your Candidate profile into groups or segments with other Candidates, based on your interests, habits, attributes and/or preferences so that we can:

send you personalised emails (which, for example, might reflect what we think are your preferences);

make recommendations for editorial content that we think may be of interest to you (e.g. reports about developments in your industry);

send you tailored or more relevant marketing communications (the contents of which may, for example, reflect how you have responded to or interacted with previous marketing communications from us).

B.Shortlisting and ranking

We may use profiling methods which involve the analysis of your personal data, and/or placing you and your Candidate profile into groups or segments based on your interests, habits, attributes and/or preferences, in order help our consultants make decisions. For example, we might run your personal data through our systems to work out as efficiently as possible how suitable you might be for a vacancy. This helps us to optimise the matching of Candidate profiles to roles, and improves the effectiveness and efficiency of the recruitment cycle.

More specifically, we may use these profiling methods so that we can:

 • place you and other suitable Candidates on shortlists for particular roles based on prescribed criteria, which will allow our consultants to identify the most appropriate Candidates for roles more efficiently; and
 • recommend roles to you based on how your interests, habits, attributes and/or preferences, ranked in comparison to other Candidates.

We will use profiling methods in relation to your personal data if we deem this to be necessary for our legitimate interests. If you would like to know more about what this means, please click here. If you are not happy about this, in certain circumstances you have the right to object and can find out more about how and when to do this here.

C.Automated Decision Making

As new and better technology becomes available we will use it to help you as efficiently and as effectively as possible.

We use automated or artificially intelligent systems, which may include systems provided by third parties, to analyse data we have about you and other Candidates and make decisions about you based on this data. This includes applying machine learning to Candidate personal data in order to help us come up with the best possible shortlist for a particular role. Such technology should reduce significantly the amount of time needed to consider when candidates might be the best fit for relevant jobs. This should in turn make the recruitment process much more efficient and effective, which, we hope, will improve your overall experience with us.

We use automated decision making in relation to your personal data where we deem this to be necessary for the completion of pre-contractual steps taken at your request. If you would like to know more about what this means, please click here.

Please note that in certain of the jurisdictions in which we operate, we comply with additional local law requirements. For more information in relation to your jurisdiction, please click here.

***

PROSPECTIVE CANDIDATE DATA: We use Prospective Candidate data to work out whether you might be interested in, or might benefit from, our services, and to assess whether and how we might be able to assist you. If we think we can help, we will use your contact details to get in touch with you and find out if you are interested in our services (usually via email), subject to any applicable laws and requirements.

In order for us to do this, we may:

 • Collect your personal data;
 • Store your details (and update them when necessary) on our database so that we can contact you about our services;
 • Review your information to work out whether and how our services might help you; and
 • Contact you about our services.

***

TEMPORARY WORKER DATA

If we employ or engage you as a Temporary Worker directly, we collect your data in five principal ways:

 • To ensure the smooth running of our Temp Relationship, including all of the activities that need to be undertaken in a usual relationship of that type, such as:
  • facilitating payroll and invoicing processes, if relevant to your jurisdiction;
  • determining the terms on which you work during your Temp Relationship;
  • keeping a record of any promotions, salary rises or bonuses you are awarded;
 • Assessing your performance;
 • Where appropriate, through Equal Opportunities Monitoring;  
 • To help us to establish, exercise or defend legal claims; and
 • To help us to help you and to understand our legal obligations if you suffer from a health condition or disability.

Some more detailed information about the way in which your data is processed under the last three categories can be found in the Recruits Privacy Policy. For example, during the on-boarding process with Hays, Temporary Workers will be treated in a similar way as recruits for Hays roles and their personal data during the recruitment process for such roles will be processed in the ways described in the Recruits Privacy Policy (https://www.hayscareer.net/datenschutz).  Depending on the applicable local laws, we appreciate that you are not a 'Recruit' in the sense of that Policy but given that we use the data in a similar way, for the same purposes, we thought you wouldn’t mind having a quick look at that policy if you were interested in a greater level of detail.

The question of whether and the extent to which the Recruits Privacy Policy and the Staff Privacy Policy apply to you as a Temporary Worker depends on local law requirements. For more information in relation to your jurisdiction, please click here.

***

CLIENT DATA: We use Client information for:

Here are some more details about each:

Recruitment Activities  

Obviously, our main area of work is recruitment, through: (i) providing you with Candidates; (ii) RPO services ; and (iii) MSP programmes. We've listed below the various ways in which we use your data in order to facilitate this.

 • Storing your details (and updating them when necessary) on our database, so that we can contact you in relation to recruitment activities;
 • Keeping records of our conversations and meetings, so that we can provide targeted services to you;
 • Undertaking customer satisfaction surveys; and
 • Processing your data for the purpose of targeting appropriate marketing campaigns for our services.

We also provide services to your employees such as training courses to teaching staff who work for our Clients in the education sector, which will require us to use their personal data in order to grant them access to these services.

We will use your personal data for these purposes if we deem this to be necessary for our legitimate interests. If you would like to know more about what this means, please click here.

If you are not happy about this, in certain circumstances you have the right to object and can find out more about how and when to do this here.

 

Marketing Activities  

Subject to any applicable local laws and requirements, we will not, as a matter of course, seek your consent when sending marketing materials such as our Global Skills Index to a corporate postal or email address.

If you are not happy about this, you have the right to opt out of receiving marketing materials from us and can find out more about how to do so here.

Please note that in certain of the jurisdictions in which we operate, we comply with additional local law requirements regarding marketing activities. For more information in relation to your jurisdiction, please click here.

 

To help us to establish, exercise or defend legal claims

In more unusual circumstances, we will use your personal data to help us to establish, exercise or defend legal claims.

***

SUPPLIER DATA: We realise that you're probably busy, and don't want us to be contacting you about all sorts of things. To find the right balance, we will only use your information:  

 • To store (and update when necessary) your details on our database, so that we can contact you in relation to our agreements;
 • To offer services to you or to obtain support and services from you;
 • To perform certain legal obligations;
 • To help us to target appropriate marketing campaigns; and
 • In more unusual circumstances, to help us to establish, exercise or defend legal claims.

We will use your personal data for these purposes if we deem this to be necessary for our legitimate interests. If you want to know more about what this means, please click here.

We will not, as a matter of course, seek your consent when sending marketing messages to a corporate postal or email address.

If you are not happy about this, in certain circumstances you have the right to object and can find out more about how to do so here.

Please note that in certain of the jurisdictions in which we operate, we comply with additional local law requirements. For more information in relation to your jurisdiction, please click here.

***

PEOPLE WHOSE DATA WE RECEIVE FROM CANDIDATES AND STAFF, SUCH AS REFEREES,  EMERGENCY CONTACTS AND DEPENDANTS: We will only use the information that our Candidates or Staff give us about you for the following purposes:  

If our Candidates or Staff members put you down on our form as an emergency contact, we'll contact you in the case of an accident or emergency affecting them; or

If you were put down by a Staff member or Temporary Worker as a next of kin or dependant or any other kind of beneficiary, we will store your personal data to ensure the personnel records of that Staff member or Temporary Worker are correct, and use your personal data where necessary to provide employee benefits and pay remuneration and disclose your data to the relevant benefits provider.

If you were put down by a Candidate or prospective Staff member as a referee, we will contact you to get a reference or give your details to a third party to do this on our behalf. Where you are being asked to give a reference based on their professional experience of a Candidate, and where we think that you may be interested in becoming a Client of ours, we may also use your details to reach out to get in touch in that alternative capacity (subject to any local laws and requirements).

We will use your personal data for these purposes if we deem this to be necessary for our legitimate interests or in accordance with applicable employment law. If you would like to find out more about what this means, please click here.

If you are not happy about this, you have the right to object and can find out more about how to do so here.

***

WEBSITE USERS: We use your data to protect our Systems from attacks and other illegal activities and to help us to improve your experience of using our website or our mobile apps, for example by analysing your recent job search criteria to help us to present jobs or Candidates to you that we think you'll be interested in. In addition, we use your data to provide you with the service you registered for or the services you participated in, for example sending you a newsletter or taking part in an online survey.

If you would like to find out more about cookies, including how we use them and what choices are available to you, please click here.

***

STAFF ALUMNI: If you are a former member of Staff and you want to be part of our alumni network and use our alumni portal, we will use your data to engage and stay in touch with you in order to maintain our relationship with you, including by:

 • sending you newsletters and reports;
 • inviting you to events;
 • informing you about special vacancies;
 • sending you news about Hays;
 • inviting you to participate in opinion polls; and
 • sending you messages on special occasions such as your birthday.

WHO DO WE SHARE YOUR PERSONAL DATA WITH?

Where appropriate and in accordance with local laws and requirements, we will share your personal data, in various ways and for various reasons, with the following categories of people:

 • Any of our group companies;
 • Appropriate colleagues within Hays (this may include colleagues in overseas offices);
 • In the case of Temporary Workers, and in limited circumstances as appropriate, medical professionals such as your GP or an occupational health specialist;
 • In the case of Temporary Workers, the Client where you as a Temporary Worker are or will be working;
 • In the case of Temporary Workers, prospective employers (for example, when providing a reference, where permissible in accordance with local laws and requirements);
 • Individuals and organisations who hold information related to your reference or application to work with us, such as current, past or prospective employers, educators and examining bodies and employment and recruitment agencies;
 • Tax, audit, or other authorities, when we believe in good faith that the law or other regulation requires us to share this data (for example, because of a request by a tax authority or in connection with any anticipated litigation);
 • Service providers (whether third parties or our group companies) who perform functions on our behalf (including external consultants, business associates and professional advisers such as lawyers, auditors and accountants, administration functions, technical support functions and IT consultants carrying out testing and development work on our business technology Systems);
 • Third party outsourced IT and document storage providers where we have an appropriate processing agreement (or similar protections) in place;
 • Marketing technology platforms and suppliers;
 • In the case of Candidates: potential employers and other recruitment agencies/organisations to increase your chances of finding employment;
 • In the case of Candidates: third party partners, job boards, job platforms, job aggregators, software providers and cloud based databases where we consider this will improve the chances of finding you the right job or improving recruitment processes more generally;
 • In the case of Candidates: MSP suppliers as part of our Clients' MSP programmes;
 • In the case of Candidates and our Candidates' and prospective members of Staff's referees: third parties who we have retained to provide services such as reference, qualification and criminal convictions checks, to the extent that these checks are appropriate and in accordance with local laws;
 • In the case of Candidates  and the referees of Candidates: internal and external auditors of our Clients when we are required to share this data with them upon request in order to comply with our contractual or regulatory obligations;
 • In the case of Candidates: third parties helping us by developing services and processes to optimise the Candidate selection process in order to improve the quality and efficiency of recruitment services;
 • In the case of Staff Alumni: a number of additional parties in order to facilitate our continuing relationship, for example, we may share your personal data with other Staff Alumni and associated third parties such as our service providers which operate our alumni portal.
 • If Hays merges with or is acquired by another business or company in the future, (or is in meaningful discussions about such a possibility) we may share your personal data with the (prospective) new owners of the business or company.

 

HOW DO WE SAFEGUARD YOUR PERSONAL DATA?

We are committed to taking all reasonable and appropriate steps to protect the personal information that we hold from misuse, loss, or unauthorised access. We do this by having in place a range of appropriate technical and organisational measures. These include measures to deal with any suspected data breach.

If you suspect any misuse or loss of or unauthorised access to your personal information please let us know immediately. Details of how to contact us can be found here.

 

HOW LONG DO WE KEEP YOUR PERSONAL DATA FOR?

If you are a Client or a Supplier we will retain your personal data in order to provide you with services or to receive services from you, or to provide you with information about our services that we believe you may be interested in. If you have expressly indicated that you're not interested in our services, then we will Delete your personal data from our Systems unless we believe in good faith that the law or other regulation requires us to preserve it (for example, because of our obligations to tax authorities or in connection with any anticipated litigation).

If you are a Prospective Candidate  or a Candidate, we will Delete your personal data from our Systems if we have not had any meaningful contact with you (or, where appropriate, the company you are working for or with) for two years (or for such longer period as we believe in good faith that the law or relevant regulators require us to preserve your data). After this period, it is likely your data will no longer be relevant for the purposes for which it was collected.

As with Clients and Suppliers, if you have expressly indicated as a Prospective Candidate or a Candidate that you would rather we didn't retain your personal data, then we will Delete it from our Systems unless we believe in good faith that the law or other regulation requires us to preserve it (for example, because of our obligations to tax authorities or in connection with any anticipated litigation).

For those Candidates whose services are provided via a third party company or other entity, "meaningful contact" with you means meaningful contact with the company or entity which supplies your services. Where we are notified by such company or entity that it no longer has that relationship with you, we will retain your data for no longer than two years from that point or, if later, for the period of two years from the point we subsequently have meaningful contact directly with you.

When we refer to "meaningful contact", we mean, for example, communication between us (either verbal or written), or where you are actively engaging with our online services.

If you are a Prospective Candidate, we will consider there to be meaningful contact with you when we first contact you in relation to our services. If you are a Candidate we will consider there to be meaningful contact with you if you submit your updated CV onto our website or take part in any of our online training. We will also consider it meaningful contact if you communicate with us about potential roles, either by verbal or written communication or click through from any of our marketing communications. Your receipt, opening or reading of an email or other digital message from us will not count as meaningful contact – this will only occur in cases where you click-through or reply directly.

If we employ or engage you as a Temporary Worker directly, we will ordinarily process your data throughout the course of your Temp Relationship and will then retain it for a period after we have parted ways. The precise length of time will depend on the type of data, our legitimate business needs and other legal or regulatory rules that may require us to retain it for certain minimum periods.  For example, we may be required to retain certain data for the purposes of tax reporting or responding to tax queries. We may also retain it if it might be relevant to any potential litigation.  In jurisdictions that allow it, we will generally retain personal data relating to you where necessary to enable us to provide you or a future employer with a reference.

In determining the appropriate retention period for different types of personal data, we always consider the amount, nature, and sensitivity of the personal data in question, the potential risk of harm from unauthorised use or disclosure of that personal data, the purposes for which we need to process it and whether we can achieve those purposes by other means (in addition of course to ensuring that we comply with our legal, regulatory and risk-management obligations, as described above). For the avoidance of doubt, if you are a Temporary Worker, we will also continue to process your personal data as a Candidate through the duration of your Temp Relationship and thereafter. The question of whether and the extent to which we will continue to process your personal data as Staff data through the duration of your Temp Relationship and thereafter depends on local law requirements. For more information in relation to your jurisdiction please click here.

If you are a Website User we will retain your IP address and any other information that is necessary to operate the website or our mobile apps for 84 [FG1] days. Otherwise we will retain any other data for as long as it is necessary to achieve the purpose it was collected or processed for. If this time has come or you have expressly indicated that you’re not interested in one of our website or mobile app services anymore, we will Delete it from our Systems unless we believe in good faith that the law or other regulation requires us to preserve it (for example, because of our obligations to tax authorities or in connection with any anticipated litigation) or other legal exceptions apply.

HOW CAN YOU ACCESS, AMEND OR TAKE BACK THE PERSONAL DATA THAT YOU HAVE GIVEN TO US?

One of the GDPR's main objectives is to protect and clarify the rights of EU citizens and individuals in the EU with regards to data privacy. This means that you retain various rights in respect of your data, even once you have given it to us. These are described in more detail below.

To get in touch about these rights, please contact us. We will seek to deal with your request without undue delay, and in any event within one month (subject to any extensions to which we are lawfully entitled). Please note that we will, where necessary, keep a record of your communications to help us resolve any issues which you raise.

Right to object: this right enables you to object to us processing your personal data where we do so for one of the following four reasons: (i) our legitimate interests; (ii) to enable us to perform a task in the public interest or exercise official authority; (iii) to send you direct marketing materials; and (iv) for scientific, historical, research, or statistical purposes.

The "legitimate interests" and "direct marketing" categories above are the ones most likely to apply to our Website Users, Candidates, Temporary Workers, Clients and Suppliers. If your objection relates to us processing your personal data because we deem it necessary for your legitimate interests, we must act on your objection by ceasing the activity in question unless:

 • we can show that we have compelling legitimate grounds for processing which overrides your interests; or
 • we are processing your data for the establishment, exercise or defence of a legal claim.

If your objection relates to direct marketing, we must act on your objection by ceasing this activity.

Right to withdraw consent: Where we have obtained your consent to process your personal data for certain activities (for example, in order to use cookies in certain jurisdictions), you may withdraw this consent at any time and we will cease to carry out the particular activity that you previously consented to unless we consider that there is an alternative reason to justify our continued processing of your data for this purpose in which case we will inform you of this condition.

Data Subject Access Requests (DSAR): You may ask us to confirm what information we hold about you at any time, and request us to modify, update or Delete such information. We may ask you to verify your identity and for more information about your request. If we provide you with access to the information we hold about you, we will not charge you for this unless your request is "manifestly unfounded or excessive". If you request further copies of this information from us, we may charge you a reasonable administrative cost where legally permissible. Where we are legally permitted to do so, we may refuse your request. If we refuse your request we will always tell you the reasons for doing so.

Please note that in certain of the jurisdictions in which we operate, we comply with additional local law requirements regarding data subject access requests and may refuse your request in accordance with such laws. For more information in relation to your jurisdiction, please click here.

Right to erasure: You have the right to request that we erase your personal data in certain circumstances. Normally, the information must meet one of the following criteria:

 • the data are no longer necessary for the purpose for which we originally collected and/or processed them;
 • where previously given, you have withdrawn your consent to us processing your data, and there is no other valid reason for us to continue processing;
 • the data has been processed unlawfully (i.e. in a manner which does not comply with the GDPR);
 • it is necessary for the data to be erased in order for us to comply with our legal obligations as a data controller; or
 • if we process the data because we believe it necessary to do so for our legitimate interests, you object to the processing and we are unable to demonstrate overriding legitimate grounds for our continued processing.

Please note that in certain of the jurisdictions in which we operate, we comply with additional local law requirements regarding data subject right to erasure and may refuse your request in accordance with local laws. For more information in relation to your jurisdiction, please click here.

We would only be entitled to refuse to comply with your request for one of the following reasons:

 • to exercise the right of freedom of expression and information;
 • to comply with legal obligations or for the performance of a public interest task or exercise of official authority;
 • for public health reasons in the public interest;
 • for archival, research or statistical purposes; or
 • to exercise or defend a legal claim.

When complying with a valid request for the erasure of data we will Delete the relevant data.

Right to restrict processing: You have the right to request that we restrict our processing of your personal data in certain circumstances. This means that we can only continue to store your data and will not be able to carry out any further processing activities with it until either: (i) one of the circumstances listed below is resolved; (ii) you consent; or (iii) further processing is necessary for either the establishment, exercise or defence of legal claims, the protection of the rights of another individual, or reasons of important EU or Member State public interest.

The circumstances in which you are entitled to request that we restrict the processing of your personal data are:

 • where you dispute the accuracy of the personal data that we are processing about you. In this case, our processing of your personal data will be restricted for the period during which the accuracy of the data is verified;
 • where you object to our processing of your personal data for our legitimate interests. Here, you can request that the data be restricted while we verify our grounds for processing your personal data;
 • where our processing of your data is unlawful, but you would prefer us to restrict our processing of it rather than erasing it; and
 • where we have no further need to process your personal data but you require the data to establish, exercise, or defend legal claims.

If we have shared your personal data with third parties, we will notify them about the restricted processing unless this is impossible or involves disproportionate effort. We will, of course, notify you before lifting any restriction on processing your personal data.

Right to rectification: You also have the right to request that we rectify any inaccurate or incomplete personal data that we hold about you. If we have shared this personal data with third parties, we will notify them about the rectification unless this is impossible or involves disproportionate effort. Where appropriate, we will also tell you which third parties we have disclosed the inaccurate or incomplete personal data to. Where we think that it is reasonable for us not to comply with your request, we will explain our reasons for this decision.

Right of data portability: If you wish, you have the right to transfer your personal data between data controllers. In effect, this means that you are able to transfer your Hays account details to another online platform. To allow you to do so, we will provide you with your data in a commonly used machine-readable format that is password-protected so that you can transfer the data to another online platform. Alternatively, we will directly transfer the data for you. This right of data portability applies to: (i) personal data that we process automatically (i.e. without any human intervention); (ii) personal data provided by you; and (iii) personal data that we process based on your consent or in order to fulfil a contract.

Right to lodge a complaint with a supervisory authority: You also have the right to lodge a complaint with your local supervisory authority. Details of how to contact them can be found here.

If you would like to exercise any of these rights, or withdraw your consent to the processing of your personal data (where consent is our legal basis for processing your personal data), details of how to contact us can be found here. Please note that we will, where necessary, keep a record of your communications to help us resolve any issues which you raise.

You may ask to unsubscribe from job alerts and other marketing communications from us at any time. Details of how to do so can be found here.

It is important that the personal information we hold about you is accurate and current. Please keep us informed if your personal information changes during the period for which we hold your data.

WHO IS RESPONSIBLE FOR PROCESSING YOUR PERSONAL DATA WHEN YOU ACCESS THE HAYS WEBSITE?

You can find out which Hays entity is responsible for processing your personal data and where it is located by following this link.

If you have any comments or suggestions concerning this Privacy Policy please follow this link. We take privacy seriously so we'll get back to you as soon as possible.

HOW DO WE STORE AND TRANSFER YOUR DATA INTERNATIONALLY?

So you want to know more about how we store and transfer your data internationally? In order to provide you with the best service and to carry out the purposes described in this Privacy Policy, your data will be transferred:

 • between and within Hays entities;
 • to third parties (such as advisers or other Suppliers to the Hays business);
 • to overseas Clients where applicable;     
 • to Clients within your country, where applicable, who may, in turn, transfer your data internationally;
 • to a cloud-based storage provider; and
 • to other third parties, as referred to here.

We want to make sure that your data are stored and transferred in a way which is secure. We will therefore only transfer data outside of the European Economic Area or EEA (i.e. the Member States of the European Union, together with Norway, Iceland and Liechtenstein) where it is compliant with data protection legislation and the means of transfer provides adequate safeguards in relation to your data, for example:

 • by way of data transfer agreement, incorporating the current standard contractual clauses adopted by the European Commission for the transfer of personal data by data controllers in the EEA to data controllers and processors in jurisdictions without adequate data protection laws; or
 • transferring your data to a country where there has been a finding of adequacy by the European Commission in respect of that country's levels of data protection via its legislation; or
 • where it is necessary for the conclusion or performance of a contract between ourselves and a third party and the transfer is in your interests for the purposes of that contract (for example, if we need to transfer data outside the EEA in order to meet our obligations under that contract if you are a Client of ours); or
 • where you have consented to the data transfer.

To ensure that your personal information receives an adequate level of protection, we have put in place appropriate procedures with the third parties we share your personal data with to ensure that your personal information is treated by those third parties in a way that is consistent with and which respects the law on data protection.

COOKIES POLICY

What's a cookie?

A "cookie" is a piece of information that is stored on your computer's hard drive and which records your navigation of a website so that, when you revisit that website, it can present tailored options based on the information stored about your last visit. Cookies can also be used to analyse traffic and for advertising and marketing purposes.

Cookies are used by nearly all websites and do not harm your system. If you want to check or change what types of cookies you accept, this can usually be altered within your browser settings or you visit our Cookie Preference Center by clicking the link “Cookie Preferences” either on the top or bottom of the page. We also provide information about this in our Marketing preferences page on the Hays website.

How do we use cookies?

We use cookies to do two things:

 • to track your use of our website. This enables us to understand how you use the site and track any patterns that emerge individually or from larger groups. This helps us to develop and improve our website and services in response to what our visitors want and need; and
 • to help us advertise jobs to you that we think you'll be interested in. Hopefully this means less time for you trawling through endless pages and will get you into the employment you want more quickly.

Cookies are either:

 • Session cookies: these are only stored on your computer during your web session and are automatically deleted when you close your browser –  they usually store an anonymous session ID allowing you to browse a website without having to log in to each page but they do not collect any information from your computer; or
 • Persistent cookies: a persistent cookie is stored as a file on your computer and it remains there when you close your web browser. The cookie can be read by the website that created it when you visit that website again. We use persistent cookies for Google Analytics and for personalisation (see below).

Cookies can also be categorised as follows:

 • Strictly required cookies: These cookies are essential to enable you to use the website effectively, such as when applying for a job, and therefore cannot be turned off. Without these cookies, the services available to you on our website cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used for marketing or remembering where you have been on the internet.
 • Functionality cookies: These cookies enable us to monitor and improve the performance of our website. For example, they allow us to count visits, identify traffic sources and see which parts of the site are most popular. Furthermore these cookies allow our website to remember choices you make (such as your user name, language or the region you are in) and provide enhanced features. For instance, we may be able to provide you with news or updates relevant to the services you use. These cookies can also be used to remember changes you have made to text size, font and other parts of web pages that you can customise. They may also be used to provide services you have requested such as viewing a video or commenting on a blog. The information these cookies collect is usually anonymised.
 • Advertisement cookies: These cookies help us to advertise details of potential job opportunities that we think may be of interest. These cookies are persistent (for as long as you are registered with us) and mean that when you log in or return to the website, you may see advertising for jobs that are similar to jobs that you have previously browsed.

The Cookie Preference Center (see Advanced Settings) lists the cookies we use in your jurisdiction, why we use them and what types of cookies they are.

OUR LEGAL BASES FOR PROCESSING YOUR DATA

 

LEGITIMATE INTERESTS

Article 6(1)(f) of the GDPR is the one that is relevant here – it says that we can process your data where it "is necessary for the purposes of the legitimate interests pursued by [us] or by a third party, except where such interests are overridden by the interests or fundamental rights or freedoms of [you] which require protection of personal data."

We don't think that any of the following activities prejudice individuals in any way – in fact, they help us to offer you a more tailored, efficient service, (for example, by using profiling  methods to personalise your experience with us and our communications with you) so everyone's a winner! However, you do have the right to object to us processing your personal data on this basis. If you would like to know more about how to do so, please click here.

Please note that in certain of the jurisdictions in which we operate, a different legal basis for data processing might apply in certain cases. For more information in relation to your jurisdiction, please click here.

 

CANDIDATE DATA:

We think it's reasonable to expect that, as a Candidate, you are happy for us to collect and otherwise use your personal data to offer or provide our recruitment services to you, share that information with prospective employers and assess your skills against our bank of vacancies. Once it's looking like you may get the job, your prospective employer may also want to double check any information you've given us (such as the results from psychometric evaluations or skills tests) or to confirm your references, qualifications and criminal record, to the extent that this is appropriate and in accordance with local laws. We need to do these things so that we can function as a profit-making business, and to help you and other Candidates get the jobs you deserve.

We want to provide you with tailored job recommendations and relevant articles and other materials (including marketing materials) to read to help you on your job hunt. We therefore think it's reasonable for us to process your data and use profiling methods to make sure that we send you the most appropriate content and identify the most suitable opportunities for you.

We also think that it might help with your job search if you take part in our specialist online training or some of our more interactive services, if you have the time. These are part of our service offering as a business, and help differentiate us in a competitive marketplace, so it is in our legitimate interests to use your data for this reason.

We have to make sure our business runs smoothly, so that we can carry on providing services to Candidates like you. We therefore also need to use your data for our internal administrative activities, like payroll and invoicing where relevant.

We have our own obligations under the law, which it is a legitimate interest of ours to insist on meeting! If we believe in good faith that it is necessary, we will therefore share your data in connection with crime detection, tax collection or actual or anticipated litigation.

***

PROSPECTIVE CANDIDATE DATA:

We think it's reasonable to assume that you are looking for employment opportunities if you have posted your professional CV information on a job board or professional networking site, and therefore that you are happy for us to collect and otherwise use your personal data to decide whether we are able to offer or provide our recruitment services to you, and to contact you in respect of those services.

***

TEMPORARY WORKER DATA:

If we employ or engage you directly as a Temporary Worker, we consider the following to be non-exhaustive examples of processing activities that are in our legitimate interests to carry out so that we can build a successful Temp Relationship:

 • for our internal administrative purposes, such as facilitating payroll and invoicing processes, if relevant to your jurisdiction;
 • determining the terms on which you work during your Temp Relationship;
 • keeping a record of start dates and duration of the length of assignments, hours works during assignments, and (in some jurisdictions) any promotions, salary rises or bonuses you are awarded;
 • giving or receiving feedback in relation to your assignment; and
 • if necessary, to assist us with establishing, exercising or defending legal claims.

***

CLIENT DATA:

To ensure that we provide you with the best service possible, we store your personal data and/or the personal data of individual contacts at your organisation as well as keeping records of our conversations, meetings, registered jobs and placements. From time to time, we will also ask you to undertake a customer satisfaction survey. We think this is reasonable – we deem these uses of your data to be necessary for our legitimate interests as an organisation providing various recruitment services to you.

***

SUPPLIER DATA:

We use and store the personal data of individuals within your organisation in order to facilitate the receipt of services from you as one of our Suppliers. We also hold your financial details, so that we can pay you for your services. We deem all such activities to be necessary within the range of our legitimate interests as a recipient of your services.

***

PEOPLE WHOSE DATA WE RECEIVE FROM CANDIDATES AND STAFF, SUCH AS REFEREES AND EMERGENCY CONTACTS:

If you have been put down by a Candidate or a prospective member of Staff as one of their referees, we use your personal data in order to contact you for a reference. This is a part of our quality assurance procedure and so we deem this to be necessary for our legitimate interests as an organisation offering recruitment services and employing people ourselves.

Where you are being asked to give a reference based on their professional experience of a Candidate, and where we think that you may be interested in becoming a Client of ours, we may also use your details to reach out to get in touch in that alternative capacity (subject to any applicable local laws and requirements).

If a Candidate or Staff member has given us your details as an emergency contact, we will use these details to contact you in the case of an accident or emergency. We are sure you will agree that this is a vital element of our people-orientated organisation, and so is necessary for our legitimate interests. 

***

WEBSITE USERS:

We deem the purposes listed above as our legitimate interest in processing Website Users’ data.

***

STAFF ALUMNI

If you have expressed an interest in using our alumni portal, we use and store your personal data so that we can engage and stay in touch with you in order to maintain our relationship. We deem this to be necessary within the range of our legitimate interests.

CONSENT

In certain circumstances, we are required to obtain your consent to the processing of your personal data in relation to certain activities. Depending on exactly what we are doing with your information, this consent will be opt-in consent or soft opt-in consent.

Article 4(11) of the GDPR states that (opt-in) consent is "any freely given, specific, informed and unambiguous indication of the data subject's wishes by which he or she, by a statement or by a clear affirmative action, signifies agreement to the processing of personal data relating to him or her". In plain language, this means that:

 • you have to give us your consent freely, without us putting you under any type of pressure;
 • you have to know what you are consenting to – so we'll make sure we give you enough information;
 • you should have control over which processing activities you consent to and which you don’t. We provide these finer controls within our privacy preference centre; and
 • you need to take positive and affirmative action in giving us your consent – we're likely to provide a tick box for you to check so that this requirement is met in a clear and unambiguous fashion.

We will keep records of the consents that you have given in this way.

We have already mentioned that, in some cases, we will be able to rely on soft opt-in consent to send you marketing materials (provided that we deem that it is in our legitimate interests to do so). We are allowed to market products or services to you which are related to the recruitment services we provide to you as long as you do not actively opt-out from these communications.  In other cases, we will obtain your opt-in consent, for example, before sending marketing materials to any of our Staff Alumni.

Please note that in certain of the jurisdictions in which we operate, we comply with additional local law requirements regarding consenting to receive marketing materials. For more information in relation to your jurisdiction, please click here.

As we have mentioned, you have the right to withdraw your consent to these activities. You can do so at any time, and details of how to do so can be found here.

 

ESTABLISHING, EXERCISING OR DEFENDING LEGAL CLAIMS

Sometimes it will be necessary for us to process personal data and, where appropriate and in accordance with local laws and requirements, sensitive personal data in connection with exercising or defending legal claims. Article 9(2)(f) of the GDPR allows this where the processing "is necessary for the establishment, exercise or defence of legal claims or whenever courts are acting in their judicial capacity".

This will arise for example where we need to take legal advice in relation to legal proceedings or are required by law to preserve or disclose certain information as part of the legal process.

 

TO EXERCISE OUR RIGHTS OR CARRY OUT OUR EMPLOYMENT AND SOCIAL SECURITY LAW OBLIGATIONS

For some Candidates, Temporary Workers and individuals whose personal data is provided by Candidates and Staff, it will sometimes be necessary for us to process your sensitive/special category personal data. Article 9(2)(b) of the GDPR allows us to do this where the processing is "necessary for the purposes of carrying out the obligations and exercising [our or your] specific rights… in the field of employment and social security and social protection law", as long as this is allowed by law.

We process Candidates' sensitive/special category personal data for the purpose of ensuring our compliance with our equal opportunities obligations where appropriate and in accordance with local law, (for example, for some Candidates during the course of the recruitment process). We will also process the sensitive/special category personal data of individuals connected with Candidates or Staff for other reasons, for example to allow the relevant Staff member to access certain benefits or employment rights. You can find out how we process your sensitive/special category personal data under "What Kind of Personal Information Do We Collect?" above.

In relation to the employment or engagement of Temporary Workers directly by us, we process your special categories of personal data for the purpose of ensuring our compliance with our equal opportunities obligations where this in accordance with local law, but we may also process other elements of your special categories of personal data during the course of our Temp Relationship for other reasons. For example, where appropriate and in accordance with any local laws and requirements, we may also process your medical data to enable us to provide you with adequate support if you suffer from a health condition or disability, for example by sharing medical information about you with an occupational health specialist, in order to determine prognosis and return to work arrangements, and to assess your working capacity more generally. We may also need to process some health-related data to ensure appropriate adjustments can be made by us or our Clients during the continuance of the Temp Relationship.  

Please note that in certain of the jurisdictions in which we operate, additional rules apply to how we process your special categories of personal data. For more information in relation to any such additional requirements in your jurisdiction, please click here.

 

WHERE PROCESSING YOUR PERSONAL DATA IS NECESSARY FOR US TO CARRY OUT OUR OBLIGATIONS UNDER OUR CONTRACT WITH YOU, TO ENSURE THAT YOU ARE PROPERLY FULFILLING YOUR OBLIGATIONS TO US, AND TO ENSURE THAT WE ARE FULFILLING OUR OBLIGATIONS TO OTHERS

The relevant basis here is Article 6(1)(b) of the GDPR, which applies where processing of personal data "is necessary for the performance of a contract to which [you are] party or in order to take steps at [your] request … prior to entering into a contract".

CANDIDATE DATA

We may use automated decision making to make decisions about you based on your personal data. We will only do this where this is necessary in order to fulfil a contract you have with us or one of our Clients, or where this is necessary in order to complete steps which must be taken before you can enter into such a contract.

We think it is reasonable to assume that, as a Candidate, you are hoping to enter into an employment contract, and that by using our services you are asking us to take the necessary steps for this purpose. Such steps might include, for example, checking you meet certain requirements for a particular role. If the role is very popular, we may have to check the eligibility of a large number of potential Candidates – we may therefore use automated decision making to filter this pool of Candidates down to a more manageable number.

Please note that in certain of the jurisdictions in which we operate, a different legal basis for data processing might apply in certain cases. For more information in relation to your jurisdiction, please click here.

TEMPORARY WORKERS

In relation to the employment or engagement of Temporary Workers directly by us, prior to and during our Temp Relationship, we rely on this legal basis to collect and otherwise use your personal data to enable us to perform our part of our contract with you and our obligations to third parties, and to ensure that you are properly fulfilling your obligations to us.

By way of example, we may process your bank account details and name (and other verifying information) via payroll in order to pay you in accordance with your contract. Another example may be processing data for performance or behaviour management as part of our Temp Relationship.

 

WHERE PROCESSING YOUR PERSONAL DATA IS NECESSARY FOR US TO CARRY OUT OUR LEGAL OBLIGATIONS

In relation to the employment or engagement of Temporary Workers directly by us, as well as our obligations to you under our contract, we also have other legal obligations that we need to comply with. Article (6)(1)(c) of the GDPR states that we can process your personal data where this processing "is necessary for compliance with a legal obligation to which [we] are subject".

An example of a legal obligation that we need to comply with is our obligation to co-operate with tax authorities, including providing details of your remuneration and tax paid.

USE OF THIRD PARTY SERVICES

In the course of using our services, Candidates, Temporary Workers and Staff Alumni may wish to access independent websites and third party services (e.g. job platforms) which are not operated by us. Such independent sites and third parties are not under our control, and we are not responsible for and have not checked and approved their content or their privacy policies (if any). You will need to make your own independent judgement about whether to use any such independent sites, including whether to use any services offered by them.

Glossary

Candidates – includes applicants for any roles advertised or promoted by Hays or individuals who Hays reasonably considers would be interested in being considered for any roles, including permanent, part-time and temporary positions and freelance roles with Hays' Clients (including those individuals who want to, or who Hays reasonably considers may want to, become Temporary Workers); as well as people who have supplied a speculative CV to Hays not in relation to a specific job. Individual contractors, freelance workers and employees of suppliers or other third parties put forward for roles with Hays' Clients as part of an MSP offering or otherwise will be treated as Candidates for the purposes of this Privacy Policy.

Clients - while it speaks for itself, this category covers our customers, clients, and others to whom Hays provides services in the course of its business or whom Hays reasonably considers would be interested in our services. In certain circumstances, Hays provides services to individual employees who work for Client organisations, such as training courses to teaching staff who work for Clients in the education sector. Please note that in this context, Hays requires Clients to communicate the relevant parts of this Privacy Policy (namely the sections directed at Clients) to their employees.

Delete – In this day and age it is virtually impossible to guarantee the permanent and irretrievable deletion of electronic data.  In addition, as we have explained to you in this Privacy Policy, sometimes we will be obliged by law or regulation, or need for risk-management reasons, to retain the ability to access certain elements of personal data.  However, our commitment to you is that once your personal data reaches the end of its nominal retention period, or where we receive a valid request from you to erase it, we will put in place specific operational and Systems measures to ensure that your data is "put beyond use".  By this we mean that while the data will still technically exist on an archive system, we will ensure that it cannot be readily accessed by any of our operational Systems, processes or Staff.  Only a very (and we mean exceptionally) small number of senior Staff, in very (and, again, we mean exceptionally) limited and carefully prescribed situations, will be able to restore your personal data so that it can be viewed for those legitimate purposes.  Once we are clear that all relevant legally mandated retention periods have expired (which, for present purposes, we expect to be the period of seven years), we will go the additional final step of undertaking a "hard delete", whereby not even that very limited number of senior Staff would be able to restore your personal data.

General Data Protection Regulation (GDPR) – a European Union statutory instrument which aims to harmonise European data protection laws. It has an effective date of 25 May 2018, and any references to it should be construed accordingly to include any related national data protection legislation.

Managed Service Provider (MSP) programmesClients' outsourcing of the management of external staff (including freelance workers, independent contractors and temporary employees) to an external recruitment provider.  

Other people whom Hays may contact – these may include Candidates' and Hays' Staff emergency contacts and referees. We will only contact them in appropriate circumstances.

Prospective Candidates – individuals with whom Hays has not had prior contact but whom Hays reasonably considers would be interested in our services and, in particular, in being considered for any roles advertised or promoted by Hays, including permanent, part-time and temporary positions and freelance roles with Hays' Clients.

Recruitment Process Outsourcing (RPO) services – full or partial outsourcing of the recruitment process for permanent employees to a recruitment provider.

Staff – includes current and former employees and interns engaged directly in the business of Hays (or who have accepted an offer to be engaged) as well as certain other workers who are or were engaged in the business of providing services to Hays (even though they are not classed as employees). For these purposes we also include employees of Hays who are engaged to work on Clients' premises under the terms of RPO or MSP agreements. To be clear, 'Staff' does not include individuals hired by Hays for the purpose of being placed with Clients outside of an RPO/MSP arrangement. These individuals are treated in the same way as Hays' Candidates and are covered by this Privacy Policy. Likewise, independent contractors and consultants performing services for Hays fall within the definition of a 'Supplier' for the purposes of this Privacy Policy.

Suppliers – refers to partnerships and companies (including sole traders), and atypical workers such as independent contractors and freelance workers, who provide services to Hays. In certain circumstances Hays will sub-contract the services it provides to Clients to third party suppliers who perform services on Hays' behalf. In this context, suppliers that are individual contractors, freelance workers, or employees of suppliers will be treated as Candidates for data protection purposes. Please note that in this context, Hays requires Suppliers to communicate the relevant parts of this Privacy Policy (namely the sections directed at Candidates) to their employees.    

Staff Alumni – refers to former members of Staff who have expressed their wish to remain part of Hays' alumni network and to use Hays' alumni portal.

Systems – telephone, computer, internet and Wi-Fi systems, software and portals, accounts and/or networks belonging, controlled or used by Hays that are used to transmit, undertake and/or receive communications or are otherwise used in the course of Hays' business, including candidate portal software and CRM systems.

Temp Relationship – means our contractual relationship with Temporary Workers while they are employed or engaged directly by us.

Temporary Workers – includes someone who becomes employed or engaged by Hays for the purposes of undertaking temporary work for a Client or other Hays group company. If you are a Temporary Worker, we will also continue to process your personal data as a Candidate throughout the duration of your temporary work and thereafter, in accordance with the terms of this Privacy Policy. The question of whether and the extent to which the Recruits Privacy Policy and the Staff Privacy Policy apply to you as a Temporary Worker depends on local law requirements. For more information in relation to your jurisdiction, please click here.

Website Users - any individual who accesses any of the Hays websites or any of the Hays mobile applications (apps).

BILAG 1 – SÅDAN KONTAKTER DU OS

Lande i hvilke du bruger Hays' tjenester eller leverer tjenester til Hays: Danmark

Hays-enhed, som er ansvarlig for at behandle de besøgende på websitets personoplysninger: Hays Specialist Recruitment Danmark A/S

Den ansvarlige Hays-enhed for behandling af personoplysninger tilhørende Kandidater, Kunder, Leverandører og Kandidaters og Hays-personalets nødkontakter og referencer afhænger af hvilke af nedenstående virksomheder, der er modparten i forbindelse med det relevante arrangement: Hays Specialist Recruitment Danmark A/S

Sådan kommer du i kontakt med os:

 • for at få adgang til, ændre eller tilbagetrække personoplysninger, som du har givet os;
 • hvis du har mistanke til eventuelt misbrug eller tab eller uvedkommende adgang til dine personoplysninger;
 • for at tilbagetrække dit samtykke til behandlingen af dine personoplysninger (hvis samtykket er vores juridiske grundlag til at behandle dine personoplysninger);
 • med eventuelle kommentarer eller forslag vedrørende denne datapolitik

Du kan skrive til følgende adresse:

Kgs. Nytorv 8
1050 København K
Danmark

Alternativt, kan du sende en mail til: privacy@hays.dk.

Sådan kommer du i kontakt med os for at ajourføre dine markedsføringspræferencer:

Du kan gøre det ved at opdatere din profil her

Alternativt, kan du sende os en mail til: privacy@hays.dk eller klikke afmeld i enhver marketing mail, vi sender til dig.

BILAG 2 – SÅDAN KONTAKTER DU DIN LOKALE TILSYNSMYNDIGHED

Lande i hvilke du bruger Hays' tjenester eller leverer tjenester til Hays:Danmark

Nærmere oplysninger om din lokale tilsynsmyndighed:

Datatilsynet – Du kan kontakte dem på følgende måder:

 • Tlf.: (+45) 33 19 32 00
 • Email: dt@datatilsynet.dk
 • Adresse: Datatilsynet, Borgergade 28, 5. 1300 København K, Danmark
 • Fax: (+45) 33 19 32 18

BILAG 3 – LANDESPECIFIKKE VARIATIONER AF VORES FORTROLIGHEDSPOLITIK

DOMSMYNDIGHED

LANDESPECIFIKKE LOVKRAV

Danmark

Brug af følsomme kandidatoplysninger eller kandidatoplysninger fra særlige kategorier 
Nationale identifikationsnumre

Vi indsamler og behandler kun dit nationale personnummer, hvis det er påkrævet ved lov, hvis du udtrykkeligt har givet dit samtykke til det, hvis betingelserne for behandling af denne type følsomme personoplysninger er opfyldt, eller hvis der er et andet retsgrundlag for behandlingen. Vi videregiver muligvis også oplysninger om dit nationale personnummer, hvis det er nødvendigt med henblik på at identificere dig.

Domme for strafbare forhold

Vi indsamler og behandler muligvis oplysninger om domme for strafbare forhold, men det gør vi kun, hvis du har givet os dit udtrykkelige samtykke dertil, eller hvis det er nødvendigt for os at behandle disse oplysninger med henblik på at opfylde vores legitime interesser, og hvis disse legitime interesser åbenlyst tilsidesætter dine interesser med hensyn til vores behandling af disse oplysninger.

Anmodninger om adgang til personoplysninger

I henhold til den lokale lovgivning er vi berettigede til at afvise at videregive bestemte oplysninger, når vi modtager en anmodning om adgang til personoplysninger, hvor dine interesser tilsidesættes af afgørende private interesser, herunder dine egne interesser. Dette kan for eksempel være tilfældet, hvis Hays vurderer, at det er nødvendigt at afvise at give adgang til dine oplysninger for at beskytte forretningshemmeligheder, som er af afgørende betydning for Hays, eller hvis Hays vurderer, at det er nødvendigt at afvise at give adgang til dine oplysninger med henblik på håndhævelse af civilretlige krav.

Ret til sletning

Når behandlingen er baseret på vores legitime interesser, er vi i henhold til den lokale lovgivning berettiget til at afvise at slette dine oplysninger i situationer, hvor dine interesser tilsidesættes af andre legitime interesser. Når personoplysninger slettes, bliver de slettet fra aktive it-systemer og arkiver, og de bliver slettet fra sikkerhedskopier, hvis det er teknisk muligt.

Markedsføring, retargeting og markedsundersøgelser Midlertidigt tilvalg

Som beskrevet i hoveddelen af vores fortrolighedspolitik er vi berettigede til at anvende et samtykke til „midlertidigt tilvalg“ i forbindelse med bestemte markedsføringsmeddelelser, som vi ønsker at sende til dig. Vi sender ikke sådanne markedsføringsmeddelelser til dig, hvis du er registreret i Det Centrale Personregister („robinsonslisten“).

Tilvalg

Med henblik på enhver anden markedsføring er vi forpligtede til at indhente dit eksplicitte samtykke til „tilvalget“, og vi er forpligtede til at opbevare optegnelser over modtagelsen af samtykket. Vi udfører, det der sædvanligvis er kendt som samtykkeproceduren „dobbelt tilvalg“, hvor vi først beder dig om at tilvælge modtagelsen af e-markedsføring, og derefter sender vi dig en e-mail, hvor vi beder dig om at bekræfte, at du har givet dit samtykke. Vi må først tilføje dig til vores markedsføringsliste, når vi har modtaget bekræftelsen gennem denne efterfølgende e-mail.

Retargeting

Når du har givet dit samtykke til dataoverførslen til vores annonceringspartnere, sender vi dine oplysninger (f.eks. din e-mailadresse, dit navn, dit telefonnummer) i krypteret og anonymiseret form (ved brug af en såkaldt „hashfunktion“) til vores annonceringspartnere (en liste over vores annonceringspartnere kan findes nedenfor). De sammenligner disse oplysninger med de oplysninger, som de allerede behandler om dig, og hvis de stemmer overens, giver partnerne os mulighed for at anvende målrettet annoncering i forbindelse med disse overensstemmelser eller lignende grupper af personer som dig, hvilket vil sig, at partnerne viser Hays-annoncer på deres platforme, som er specialdesignede til dig eller personer som dig. Når overensstemmelserne er blevet oprettet, bliver dine krypterede oplysninger automatisk slettet igen hos vores partnere. Partnerne indsamler ikke nye adresser som et resultat heraf. Efter vores mening giver det dig store fordele, idet du kun får vist de annoncer, som passer til dine behov.

Virksomheder i Hays-gruppen og Hays’ annonceringspartnere

Når vi nævner virksomheder i Hays-gruppen i Tyskland, Østrig, Danmark og Schweiz i sammenhæng med formuleringen af vores samtykke til annoncering, mener vi følgende juridiske enheder:

 • Hays AG med hovedsæde i Tyskland
 • Hays Professional Solutions GmbH med hovedsæde i Tyskland
 • Hays Talent Solutions GmbH med hovedsæde i Tyskland
 • Hays Technology Solutions GmbH med hovedsæde i Tyskland
 • Hays Holding GmbH med hovedsæde i Tyskland
 • Hays Beteiligungs GmbH & Co.KG med hovedsæde i Tyskland
 • Paladine GmbH med hovedsæde i Tyskland
 • Hays (Schweiz) AG med hovedsæde i Schweiz
 • Hays Talent Solutions (Schweiz) GmbH med hovedsæde i Schweiz
 • Hays Österreich GmbH med hovedsæde i Østrig
 • Hays Professional Solutions Österreich GmbH med hovedsæde i Østrig
 • Hays Specialist Recruitment Denmark A/S med hovedsæde i Danmark

Når vi nævner annonceringspartnere i sammenhæng med formuleringen af vores samtykke til annoncering, mener vi følgende partnere:

Overførsel uden for EØS

I de tilfælde hvor vi har bedt dig om dit samtykke til markedsføring i forbindelse med vores annonceringspartnere, og i de tilfælde hvor disse parter er placeret uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, giver du dit samtykke (art. 49 I a GDPR) til overførsel uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, og du er bekendt med, at der muligvis er et lavere niveau af databeskyttelse hos disse udbydere/i disse lande, end det er tilfældet i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde. 
Der kan især være risiko for, at myndigheder får adgang til dine oplysninger med henblik på overvågning, også uden procedurer, der giver adgang til klage og domstolsprøvelse. Det kan være mere vanskeligt eller helt umuligt at udøve de rettigheder, du er fortrolig med i henhold til GDPR.

Markedsundersøgelser

Hvis du har givet dit samtykke til brug af dine personoplysninger i forbindelse med markedsundersøgelser, indebærer det, at vi gennemfører undersøgelser vedrørende tilfredshed, NetPromoterScore, personlige emner, ønsker, tilbud, socialdemografiske egenskaber, test af nye platforme, testgrupper, brugervenlighedsafprøvning og mærkevarepaneler.

 

Optagelse af telefonopkald med kunder og leverandører

Hays i Danmark optager kun et telefonopkald med dig, hvis vi har modtaget dit udtrykkelige samtykke, inden optagelsen finder sted.

Indsamling af referencer fra tidligere arbejdsgivere osv.

Hays i Danmark indsamler ikke dine referencer fra tidligere arbejdsgivere eller andre uden først at indhente dit specifikke og udtrykkelige samtykke.

Andet

Når vi sender e-mails, som indeholder dine følsomme personoplysninger eller andre fortrolige oplysninger om dig, sørger vi for, at vi har truffet egnede sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte sådanne dataoverførsler ved brug af egnet krypteringsteknologi, såsom end-to-end-kryptering, kryptering af transportlaget eller adgangskodebeskyttelse af vedhæftninger efter behov. Derudover angiver vi, hvordan vi gerne vil have dig til at sende følsomme personoplysninger eller andre fortrolige oplysninger om dig selv, hvis vi har brug for sådanne oplysninger fra dig. Det er usandsynligt, at kommunikationsmetoden vil være e-mail.