Kontakt os
Her er du:
Freelancekonsulenter til møde

Freelance
Rekruttering

Hos Hays rekrutteringsbureau har vi over 50 års erfaring med at matche den rette kandidat med det rette job. Vi placerer dagligt freelance konsulenter i interime og projektbaserede stillinger - hvad end det er fordi du oplever uforudset efterspørgsel, har en medarbejder på barsel- eller sygeorlov eller har brug for midlertidig ekspertise til et spændende projekt.

Vi tilbyder vidtfavnende support til virksomheder som søger eksterne konsulenter indenfor vores specialistområder. Disse omfatter blandt andet IT, Life Sciences og Engineering. Vores rekrutteringskonsulenter har et stærkt netværk og vi har over 11.000 freelance konsulenter i vores lokale database. Vi har skræddersyede fremgangsmåder, som sikrer en hurtig og effektiv rekrutteringsproces. Det betyder at vi kan præsentere relevante freelancere inden for 48 timer.

Vores rekrutteringsrådgivere hjælper dig med hele ansættelsesprocessen og vi varetager hele den administrative del. Vi kan også tilbyde andre services, såsom arbejdsstyrkeplanlægningpermanent rekruttering og headhunting.

Vores ekspertviden er en af grundstenene for vores rekrutteringskonsulenter. Årligt udgiver Hays rapporter, såsom Global Skills Index og What Workers Want - og i 2023 udgav vi også vores første rapport om det danske freelancemarked! Det hjælper os til at bedre forstå både det globale og lokale arbejdsmarked, og hvilke kompetencer der er særligt attraktive i din virksomheds branche. På den måde kan vi finde de bedste freelance konsulenter til at udfylde et eventuelt skills gap du måtte have.
 

Freelance rekruttering til hele Danmark

Hos Hays rekrutteringsbureau finder vi freelance konsulenter til hele Danmark. Vi er til stede i 33 lande og vi hjælper årligt over 250.000 freelancers med at finde projekter. Med et globalt netværk og en lokal ekspertise, kan vi hurtigt finde den helt rigtige kandidat til din virksomhed.

HAYS' PROCES FOR FREELANCE REKRUTTERING

Opstart af rekruttering

1. OPSTART AF PROJEKT

 • Du registrerer et ledigt projekt hos Hays
 • Detaljeret analyse af dine behov
 • Udarbejdelse af kravprofil

Søgning og kvalitetssikring af kandidater

2. SØGNING AF KANDIDATER

 • Vi leder efter kvalificerede kandidater i vores database og netværk - og udover, hvis nødvendigt
 • Evaluering af faglige og personlige kvalifikationer

Detaljeret screening og præsentation


3. PROJEKT BRIEF OG PRÆSENTATION

 • Vi briefer potentielle freelancers
 • Vi udpeger de 2-3 mest passende kandidater
 • Short-list sendes til hiring manager

Det rigtige match

4. INTERVIEW, FEEDBACK OG KONTRAKT

 • Evaluering af CV og feedback
 • Interviews med udvalgte kandidater
 • Evaluering af interviews og feedback
 • Kontrakt bliver underskrevet - eller ny søgning

Hvad er en freelancer?

En freelancer er en selvstændig specialist, som udfører et stykke arbejde eller er tilknyttet en virksomhed i en tidsbegrænset periode. Med en freelancer, køber du altså deres tid, som enhver anden vare - du betaler altså ikke løn (eller pension, forsikring, osv.), men en faktura.

Der findes freelance konsulenter inden for de fleste fag, men typisk vil det være en specialist inden for områder såsom programmering, marketing, regnskab, osv.

En freelancer kaldes også ofte for en konsulent eller contractor (eftersom arbejdet udføres på kontraktbasis). En freelancer adskiller sig fra en vikar ved, at de er selvstændige virksomheder. En vikar er ansat og får udbetalt løn/A-indkomst af det vikarbureau de er tilknyttet.

Hvilke fordele er der ved at bruge en freelancer?

En freelancer er ikke altid det rette valg for din virksomhed, men fordelene er mange:

 1. Adgang til specialistviden og ekspertise
  Med en freelancer betaler du for ekspertise og niche viden, som kan være svær at finde hos en fastansat - eller som vil kræve omfattende træning og uddannelse. En freelancer har som regel erfaring fra en lang række brancher og investerer deres tid i at fordybe sig i ny viden og teknologi.
   
 2. Større fleksibilitet og skalérbarhed
  I økonomisk usikre tider, har du ofte brug for hurtigt at kunne tage hurtige og effektive beslutninger. Med en freelancer får du fleksibiliteten til hurtigt at kunne reagere på ændrede markedsvilkår og svingende efterspørgsel. Derudover er rekrutteringsprocessen ofte markant hurtigere (ned til 24 timer!) og værdien de bringer er næsten øjeblikkelig.
   
 3. Omkostningseffektivitet
  Selvom freelancers ved første øjekast er dyre, så køber du essentielt en ekspertise i tidsafgrænset periode. På den måde kan du hurtigt skalere op og ned, mens du sparer omkostningerne ved en fastansættelse: Pension, forsikring, sygdom, ferie, kompetenceudvikling, osv.
   
 4. Risikostyring
  Værdien ved en permanent medarbejder med produkt-, proces- og virksomhedskendskab er uvurderlig. Men der er også risiko forbundet ved at lægge alle ens æg i samme kurv. Når en virksomhed implementerer et ansættelsesstop eller en fyringsrunde, vil det ofte skabe en usikkerhed hos den resterende arbejdsstyrke. Samtidig er der mange omkostninger ved et vekslende antal ansatte: Fratrædelsesgodtgørelse, videnstab, dyre rekruttering- og onboardingprocesser og demotiverede kolleger.

Hvis du vil læse flere fordele ved at bruge freelancers, samt høre hvorfor nogen af de største virksomheder i Danmark gør brug af dem, så kan du downloade vores Freelancemarkedsrapport 2023 gratis lige her.

Hays specialeområder
Services

Vores specialer

Se en oversigt over de områder og industrier vi rekrutterer til.

Hays serviceydelser
Services

Vi tilbyder

Læs mere om hvilke serviceydelser vi tilbyder – hvad end det er headhunting, eksterne konsulenter eller rådgivning om din rekrutteringsproces.

Kontakt Hays
Kontakt os

Kontakt en konsulent

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed? Snak med en af vores konsulenter om dit behov.