Vi skal i højere grad til at snakke balance, når vi skal tiltrække de fremtidige talenter

24.02.25

Ønsker du at tiltrække og fastholde de rette medarbejdere, er det ikke nok blot at tilbyde en stor løncheck. Du skal også støtte bedre op omkring de individuelle medarbejdere, viser nye tal fra LinkedIn. En tendens som kun vil blive mere udbredt i fremtiden.

Ledigheden er lav, og efterspørgslen på talenterne er stor, hvilket ikke er en nyhed. Men nøglen til at tiltrække eller fastholde de rette medarbejdere ligger ikke længere i en stor løncheck, men i evnen til at imødekomme de enkeltes behov.

I starten af februar udgav LinkedIn resultaterne fra deres årlige undersøgelse, hvor balance og fleksibilitet begge er blandt de tre vigtigste faktorer, når kandidater overvejer et jobskifte – et resultat som vi i høj grad også så, i vores What Workers Want undersøgelse sidste år.

Det viser sig faktisk, at i langt de fleste tilfælde er det ikke lønnen, der får folk til at vælge en ny karrierevej. Bevares, lønnen selvfølgelig spiller en rolle, da det er en målbar enhed, som ikke kan anfægtes. Men hvis lønnen ikke går hånd i hånd med arbejdsglæde og work-life balance, da vil man som arbejdsgiver ikke kunne tiltrække de samme talenter som tidligere. 

Af Vibe Puggaard


Vibe Puggaard er Managing Director hos Hays Danmark, og har arbejdet med rekruttering i mere end 25 år.

Så selvom økonomisk kompensation stadigvæk er det, I som arbejdsplads vil blive dømt hårdest på, så er det i næsten lige så høj grad på fleksibilitet og forståelse for den enkeltes hverdag. For vi ser en stigende tendens til, at medarbejdere bliver der hvor de har arbejdsglæde og god work-life balance – for de ved godt, at græsset måske ikke er grønnere på den anden side. Og som bekendt, så er én fugl i hånden bedre end ti på taget.

Med en erkendelse af, at vi ikke kan holde på alle vores bedste medarbejdere for evigt, så kan vi altså komme langt ved at skabe en arbejdsplads, hvor medarbejderne føler sig værdsatte og har mulighed for at balancere arbejde og privatliv på en måde, der passer dem. En udvikling, som stiller nye krav til arbejdsgiverne, som i højere grad må tænke i helhedsorienterede løsninger, der tilgodeser både virksomhedens og medarbejdernes behov.

En tendens som bliver understøttet af de netop afsluttede overenskomestforhandlinger, som vi lige nu ser i flere industrier, hvor de indgår aftaler som ikke kun fokuserer på en lønstigning, men også forbedrer medarbejdernes rettigheder til frihed i særlige familiemæssige situationer og øger fleksibiliteten i arbejdstiden. Disse tiltag viser, at der er en stigende anerkendelse af behovet for balance mellem arbejde og privatliv.

Og vi tror på, at virksomheder, som strategisk investerer i deres medarbejdere, vinder både på kort og lang sigt. Det handler om at se medarbejderne som hele mennesker med behov og ønsker, der rækker ud over arbejdet. Hvis man gør det, så vil man som arbejdsgiver undgå at skulle betale måske unødvendigt meget for de rigtige medarbejdere. Her kan vi blandt andet henvise til en undersøgelse fra konsulenthuset McKinsey, der viser, at virksomheder, der investerer i medarbejdernes trivsel oplever en stigning i produktiviteten på op til 25%.

Vi kan dog ikke komme udenom, at det trods alt stadigvæk hedder en lønforhandling. Men, hvis man positionerer sig rigtigt, og lytter godt efter, så vil der være flere strenge at spille på, end kroner og ører. 

Til virksomheder

Mangler du specialister? Læs mere om Hays' løsninger til dine rekrutteringsudfordringer – hvad end det er et strategisk behov eller et her-og-nu behov. 
 

Til jobsøgende

Vi hjælper dig gennem hele processen – fra CV til ansøgning til første dag på jobbet. Se vores bedste karriereråd og ledige jobs her.