Glem påskæggene
det er tid til jobjagt

I stedet for kun at fylde maven med mad, har du chancen for at fylde dit liv med den næste jobmulighed. Derfor synes vi, det er et godt tidspunkt til at dele vores fire karriereråd.

1. Hav klare mål
Overvej, hvad du har lavet indtil nu: hvad har virket og hvad har ikke? Lad det være grundlaget for dine mål denne weekend. Selvom det ikke er realistisk at gå efter at få en jobsamtale næste uge, da mange arbejdsgivere holder ferie, så kunne det være en god idé at have nogle ansøgninger klar til sidst i påskeferien. Men da alle arbejder på forskellige måder, er det vigtigste at sætte realistiske mål for dig selv.

2. Find muligheder
Du har måske allerede det ideelle job i tankerne, men det er altid godt at være åben over for andre muligheder. Der findes mange stillinger med lignende funktioner, selvom de har forskelligt navn. Hvis du har ansøgt om den samme type af stillinger uden succes, så kunne du prøve at skifte taktik og gå tilbage til det hele basale. Overvej, hvad der er dine styrker og svagheder, og hvordan du kan matche dem til et job, som ville være det helt rigtige til dig.

Brug tid på at gennemse jobbeskrivelserne, identificere kravene, og finde ud af, hvordan du kan opfylde dem.

3. Opdater dit CV
Har du fundet alletiders job, eller flere, som du gerne søge om? Super. Men uanset hvad, så kan du ikke sende et generelt CV til alle firmaer. Husk, at efter påskeferien vil mange af arbejdsgiverne modtage masser af ansøgninger, så det kan tage dem længere tid at komme igennem dem alle på grund omstændighederne. Så du må skille dig ud. Find vores bedste tips til at skrive et godt CV her

Prøv altid at matche dit CV til det, de efterspørger. Det lyder indlysende, men nogle ting behøver ikke at være så komplicerede. Husk, at arbejdsgivere vil gerne have folk, som kan hjælpe med at drive deres virksomhed fremad. Så tilføj gerne relevant ekspertise og nogle af dine resultater. Hvis du har en eksamen og ikke kan komme med specifikke eksempler, så bare rolig. I stedet kan du give eksempler på færdigheder og viden du har brugt på universitetet, resultaterne du har fået af at bruge det, og hvordan det har givet dig interesse for området.

Hvis de søger en færdighed, som du ikke har, så bare rolig. Det er aldrig for sent at lære. Og det er da oplagt at gøre i påskeferien. Hvis du viser initiativ til at lære noget, så viser det bare, hvor interesseret du er i et emne.

4. Træd et skridt tilbage
Du skal ikke drukne i ansøgninger og jobsøgning hele weekenden. Du skal ikke have dårlig samvittighed over at bruge tid på at træde et skridt tilbage fra alt, der er jobrelateret. Alle har brug for tid til at fokusere, og du bør give dig selv mulighed for at forberede dig på de næste skridt i processen efter påskeferien.

I stedet for at gå i gang med endnu flere ansøgninger, skal du også bruge tid på andet end ting relateret til jobbet. Alle har brug for tid til at re-fokusere, og du vil meget bedre i stand til at være klar til tirsdag efter påske.

Visit out blog
Indsigt

Se flere blogindlæg

Vi har meget mere indsigt at dele ud af på vores blog!

Vores services
Services

Vi tilbyder

Læs mere om hvilke serviceydelser vi tilbyder – hvad end du har brug for nye medarbejdere, eksterne konsulenter eller rådgivning om din rekrutteringsproces.

Chat med en konsulent
Kontakt os

Kontakt en konsulent

Vil du høre mere, om hvordan vi kan hjælpe din virksomhed?