Kontakt os

Lav et godt CV

Here is a danish text
and no english translition

The basics of CV writing

Det essentielle i jobsøgning er et godt CV, da du igennem CV’et kan fremhæve nogle af dine væsentligste kompetencer og videregive dem til den næste potentielle arbejdsgiver. Ikke desto mindre er det vigtigt, at fremhæve dine personlige kvalifikationer, som afspejler din måde at arbejde på.

Præsentation

Brug en helt almindelig og regulær skrifttype – glem alt om kursiv og dekorative fonte. Du skal ikke bevise dine visuelle evner ved at tilføje en kunstnerisk ramme. Du vil gerne bemærkes for, hvad du har at sige, ikke hvordan du præsenterer det. Prøv også at begrænse dit CV til højst tre sider - to er endnu bedre.

Struktur

Strukturen i dit CV skal være klar og let at forstå. Dit mål er at præsentere oplysninger om dig selv klart og præcist! Brug gerne punktlister til strukturen, da det kan begrænse overflødig beskrivelse.
Skriv dit navn øverst på forsiden med dine kontaktoplysninger umiddelbart nedenunder.Inkluder et mobilnummer, men inkluder kun dit arbejdsnummer, hvis du ikke har noget imod at blive kontaktet dér.

Skriv med få ord om din profil, dvs. dine kernekompetencer både personlige og faglige. Sælg gerne dig selv i dette afsnit.

Din uddannelsesbaggrund og resultater samt din arbejdserfaring skal anføres med omvendt kronologi – en universitetsgrad skal komme før dine folkeskoleresultater.

Efterlad aldrig huller – hvis du tog et sabbatår eller havde midlertidigt job, så sig det -overlad ikke noget til tilfældighederne.

Gem dine fritidsinteresser til sidst – og hold dette afsnit kort.

Afslutningsvis bør du tilføje dine referencer.

Dobbelttjek dit CV

Tjek dit CV grundigt og foretag altid en grundig stavekontrol. Læs det igen for at se, om det giver mening. Bed også en ven om at kontrollere det – fejl er ikke altid så tydelige for den, som har lavet dem! Husk, at dit CV er det første indtryk, din potentielle arbejdsgiver får af dig!

Hvis du har brug for flere råd, kan du læse videre på vores side om karriereråd, eller på Hays Social.

SØG JOB

Ønsker du at tage det næste skridt i din karriere? Klik her og se et overblik over de seneste stillinger vi søger folk til.

REGISTRER DIT CV HOS HAYS

Upload dit CV til vores database, så kan vi hjælpe dig med det næste skridt i din karriere.

Følg os på sociale medier: Følg os på sociale medier: