Kontakt os
Her er du:
Freelancer arbejder i lænestol

Hays Freelance
Markedsrapport 2023

Velkommen til vores rapport om det danske freelancemarked i 2023. Med rapporten ønsker vi at afdække, hvordan det specialiserede freelancemarked udvikler sig – og hvad morgendagens tendenser vil være i en verden i konstant forandring.

Fornavn
Efternavn
Company
E-mail

Obligatorisk felt

E-mailpræferencer

I de seneste par år har vi været vidne til en hidtil uset turbulens i forskellige aspekter af det globale landskab, som har påvirket arbejdsverdenen, som vi kender den. Midt i denne usikkerhed har mange virksomheder udnyttet mulighederne for at opnå rekordstor vækst og profit. Men samtidig, møder de mere end nogensinde før et krav om tilpasningsevne for at forblive konkurrencedygtige. De skal reagere hurtigt på dynamiske markedstendenser og nye kundekrav.

Oven i dette oplever vi en vedvarende og betydelig mangel på kvalificeret arbejdskraft, hvilket nødvendiggør projektansættelse af specialiserede fagfolk til at drive projekter og fremme vækst. Og medarbejderne er blevet mere og mere selvbevidste i at udtrykke deres behov og præferencer i kølvandet på transformative begivenheder som COVID-19-pandemien.

Dette paradigmeskift har revolutioneret arbejdspladsen og defineret nye forventninger til vores arbejdsmiljøer. Som et resultat heraf, er freelancearbejde blevet en attraktiv løsning for mange virksomheder og arbejdstagere, da det giver fleksibilitet og tilpasningsevne i en arbejdsverden i konstant udvikling – faktisk peger 67% på fleksible timer som en af de største fordele ved freelancing.

I lyset af disse observationer ønsker vi at dykke ned freelancemarkeds nuværende tilstand og undersøge, hvordan den fremherskende volatilitet påvirker dets dynamikker. Vi har undersøgt effekten på både udbuds- og efterspørgselssiden. Vi har talt med beslutningstagere og ledere i de organisationer, der gør brug af freelancere, og vi har talt med de freelancere, der arbejder hårdt for at gøre en forskel for deres kunder.

Ved at forstå det komplicerede samspil mellem markedets dynamikker og freelance-økosystemet, håber vi at kunne give værdifuld indsigter, der kan hjælpe organisationer og freelancere med at tilpasse sig det nye landskab. Vi har identificeret tendenser, delt best practices og kommet med anbefalinger til at engagere sine freelance konsulenter. I sidste ende er det vores håb, at virksomheder kan bruge denne viden til at udnytte freelancere som en strategisk ressource til at skabe vækst og tilpasningsevne.

Vi ser frem til at dele og diskutere resultaterne af vores undersøgelser, interviews og analyse på de følgende sider. Ved at udnytte styrken i freelancetalenter kan vi sammen forme en fremtid, hvor organisationer trives og professionelle blomstrer, i en arbejdsverden i konstant forandring. Til sidst vil jeg gerne takke alle de respondenter, der tog sig tid til at udfylde vores undersøgelse, samt de ledere og ansættelsesansvarlige der deltog i interviews. Uden jeres hjælp ville vi ikke være i stand til at levere disse indsigter.

Vibe Puggaard
Managing Director, Hays Danmark

Publiceret d. 11/7/2023.