Hvorfor arbejde med
en rekrutteringskonsulent?

Hvorfor arbejde med en rekrutteringskonsulent

Lige nu er IT-medarbejdere i høj kurs, på tværs af brancher. Dette er et resultat af en naturlig udvikling hvor teknologi fylder mere i vores hverdag og arbejdsliv, men også som konsekvens af det sidste års digitale omvæltning forårsaget af Covid-19. De fleste virksomheder har måtte omlægge deres arbejdsgang i nogen grad, om det så er i form af hjemmearbejde eller at flytte hele forretningen online.

Denne høje efterspørgsel, i kombination med en general mangel på nye IT-uddannede, betyder at arbejdsløsheden indenfor IT-sektoren er rekordlav. Så hvorfor burde du som IT-medarbejder - eller anden form for specialist - arbejde med en rekrutteringskonsulent?

Her er 5 gode grunde til at arbejde med en rekrutteringskonsulent:
 

 1. Du har unikke kompetencer
  Din rekrutteringskonsulent arbejder tæt sammen med arbejdsgiverne for at finde den helt rigtige til den givne stilling. De ved altså præcis hvad arbejdsgiveren søger af både hårde og bløde kompetencer – og har formentlig allerede svaret på mange af de spørgsmål du måske har. Med andre ord, så ved din rekrutteringskonsulent lige præcis hvilke stillinger der kunne være interessante for en med præcis dine kompetencer. Du sparer altså timevis på at undersøge stillinger og virksomheder, som måske slet ikke er noget for dig – og det er mere sandsynligt at du finder en arbejdsplads der ikke kun er noget for dig på papiret, men også i virkeligheden.

 2. De kender markedet
  Din rekrutteringskonsulent er specialiseret indenfor lige præcis din sektor. De har brugt lang tid på at lære din branche at kende, de kender allerede terminologien, og de forstår hvad du arbejder med og hvad dine kompetencer er. De kender arbejdsgiverne, de kender nichestillingerne og de kender lønniveauet. Med en rekrutteringskonsulent får du altså en reel samarbejdspartner i din karriere og jobsøgning.

 3. Sparringspartner
  I forbindelse med det førnævnte, så får du også en sparringspartner når du arbejder med en rekrutteringskonsulent - du får en du kan snakke løn, drømme, forventninger, kompetencer og udviklingsområder med. Din rekrutteringskonsulent har meget indsigt i din sektor og arbejdsområder, og kan komme med gode råd til at lande drømmejobbet. Hays har f.eks. specialer for rekruttering inden for erhverv som ingeniør og finans.

 4. Praktiske årsager
  Din rekrutteringskonsulent kan også hjælpe dig med mere praktiske og håndgribelige ting, så som dit CV. De formår at fremhæve dine spidskompetencer og styrker, de kan hjælpe dig med forberedelse til din jobsamtale og de kan give dig feedback og sparre med dig om processen bagefter, så som kunsten at sige op – hvad end du får et jobtilbud eller ej. Ligeledes kan de hjælpe dig med at forhandle din lønpakke hvis du får tilbudt jobbet.

 5. Networking
  En rekrutteringskonsulent bruger næsten al sin tid på at skabe forbindelser – med både kandidater og virksomheder. Og eftersom de kender markedet, virksomhederne og arbejdsgiverne, har de også et stort netværk indenfor din sektor – noget som kan gavne dig både i form af jobmuligheder, men også de erfaringer og den viden du kan drage på fra din rekrutteringskonsulent.

Selvom du ikke fik jobbet eller allerede er blevet placeret i et arbejde, kan det betale sig at holde kontakten med din rekrutteringskonsulent ved lige – de står sandsynligvis en dag med den helt rigtige stilling til lige præcis dig.

Læs mere om Hays her, eller kontakt en af vores rekrutteringskonsulenter for at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig i din karriere her.

 

Visit out blog
Indsigt

Se flere blogindlæg

Vi har meget mere indsigt at dele ud af på vores blog!

Vores services
Services

Vi tilbyder

Læs mere om hvilke serviceydelser vi tilbyder – hvad end du har brug for nye medarbejdere, eksterne konsulenter eller rådgivning om din rekrutteringsproces.

Chat med en konsulent
Kontakt os

Kontakt en konsulent

Vil du høre mere, om hvordan vi kan hjælpe din virksomhed?