Kontakt os
Her er du:

SÅDAN ACCEPTERER DU
ET JOBTILBUD

En mand i en grå og blå skjorte står i et rum, der er malet i næsten den samme farve. Han taler i telefon. Det ser ud til, at han modtager gode nyheder, da han smiler glad.

Godt klaret! Du har lige fået dit drømmejob og klaret hvert skridt med bravur! Men før du læner dig tilbage og slapper af, er der lige et par ting, du skal have gjort.

Forestil dig følgende scenario

Du er til anden samtale til det job, du har satset på. Da mødet er ved at være slut, tilbyder din kommende arbejdsgiver dig jobbet på stedet. Takker du ham eller hende med et smil, eller viser du din glæde og siger at, du er 99,9 % sikker på, at dit svar er ”ja”, men at du gerne lige vil sove på det?

Her er der ikke noget rigtigt eller forkert svar. Ingen af mulighederne er forkerte. Du er måske fuldstændig sikker på, at du vil have jobbet. Men vær ærlig. Du skal ikke være bange for at spørge om tid til at overveje dit svar. Hvis dette er tilfældet, så aftal med intervieweren hvornår du vil vende tilbage med et endeligt svar (gerne hurtigst muligt og indenfor nogle få dage). Interviewere forstår godt dit behov for at afveje fordele og ulemper en sidste gang. Det vigtige er, hvordan du agerer, efter du har accepteret tilbuddet.

I din opsigelsesperiode

Hold kontakten med din nye arbejdsgiver. Send dem en e-mail, eller giv dem et ring. Din nye chef vil måske endda invitere dig ud på en teamdrink, så du kan møde dine fremtidige kollegaer, og er det tilfældet, skal du gøre en indsats for at komme. Hvis det ikke bliver foreslået, kunne du måske lufte idéen?

En måned (mindst) er lang tid at vente på at begynde i dit nye job, og jo mere du kan lære om, hvem der er hvem i din afdeling i den tid, desto nemmere bliver det på din første arbejdsdag. Husk: Det er ikke sikkert, at din nye chef lige tænker på at tage dig med til et socialt arrangement, men vær ikke bange for selv at være proaktiv. Han eller hun vil højst sandsynligt blive imponeret over dit initiativ og din lyst til at passe ind i det nye miljø og din iver efter at starte nyt job.

Som du kan se, er der en grad af etikette forbundet med hvert trin i at få et nyt job, også når du accepterer tilbuddet og siger op. Hvis du har øje for disse detaljer, burde det skabe tillid til dine handlinger og hjælpe dig med at komme videre og opad i din fremtidige karriere.

Hvis du har brug for flere råd, kan du læse videre på vores side om karriereråd, eller på Hays Social.

SØG JOB

Ønsker du at tage det næste skridt i din karriere? Klik her og se et overblik over de seneste stillinger vi søger folk til.

REGISTRER DIT CV HOS HAYS

Upload dit CV til vores database, så kan vi hjælpe dig med det næste skridt i din karriere.

Følg os på sociale medier: Følg os på sociale medier: