3 gode grunde til at
ansætte en IT-freelancer

Theres a woman in front of a pc, he is looking at something on the screen

I 2020 har vi set en pludselig ændring og stigning i efterspørgslen af teknologiske løsninger , og dermed hvilke kompetencer og færdigheder arbejdsgivere efterspørger. I den forbindelse kiggede James Milligan, Hays' Global Head of Technology, på hvilke IT-jobs der vil være mest efterspurgt i den kommende tid - men det er også relevant at kigge på hvordan din virksomhed får adgang til disse kompetencer. Her kan en freelancer være svaret.

3 gode grunde til at vælge en freelancer:
 

  1. De lukker et skills gap og opkvalificerer dine medarbejdere
    Freelancere har ofte en bred erfaring fra mange forskellige projekter og industrier. Udover de åbenlyse fordele det har - i form af kompetencer og viden -, så vil det også være en fordel for dit permanente IT-team, da de får adgang til freelancerens viden og erfaring, og dermed opkvalificeres dit team. Dette kan altså bidrage til at lukke et eventuelt skills gap som forhindrer dine medarbejdere i at udføre deres arbejde optimalt.


  2. Fleksibilitet
    Når du ansætter en freelancer, er noget af det vigtigste den høje grad af fleksibilitet. Du kan hurtigt og med kort frist ansætte en freelancer, og du behøver ikke at bruge tid og ressourcer på at efteruddanne medarbejdere før du kan komme i gang. Det giver også en økonomisk fleksibilitet, da du nemmere kan budgettere og kontrollere omkostninger på et projekt-basis hvis medarbejderens kompetencer kun er nødvendige midlertidigt. Endeligt er der den logistiske fleksibilitet, hvis det ikke er et krav fra din side at freelanceren møder fysisk på arbejde.


  3. De kan hjælpe med at drive din digitale transformation og styrke dit teams omstillingsevne
    En freelancer kan også hjælpe din virksomhed med at drive din virksomheds digitale transformation. De ser tingene med friske øjne og er ofte bekendt med nye trends og teknologi. Derudover kan de være behjælpelige med at overkomme en potentiel modstandskraft overfor ændringer, da de arbejder sammen med resten af IT-teamet på en daglig basis, og måske er mere i øjenhøjde med resten af teamet end ledelsen er.

 

Hvordan tiltrækker du den rigtige IT-freelancer?

Præcis som i en normal ansættelsesprocess er det vigtigt at du gør dig nogle tanker om virksomhedens behov, og dine forventninger til kandidaten. Udover de håndgribelige kompetencer som du forventer kandidaten har, er det også vigtigt at overveje hvorvidt kandidaten er et godt match til dit team, og hvad du kan tilbyde. Her kan det være vigtigt med en attraktiv LinkedIn profil hos begge parter. Selvom kandidaten kun skal være en del af teamet i en begrænset periode, er det vigtigt at huske at den værdi de bringer til teamet, er lige så vigtig som den fastansattes. Eksempelvis i relation til onboarding, som bør være af den samme kvalitet som dine fastansatte medarbejdere gennemgår - dette vil også være med til at understøtte freelancerens funktion i øjnene på sine kolleger, så disse også forstår vigtigheden og værdien af freelancerens arbejde. Derudover bør den værdi du tillægger stillingen naturligvis reflekteres i den løn og de goder som du tilbyder.

 

Hvad kan du tilbyde en freelancer, udover et job?

Mange freelancere har en porteføljekarriere hvor de påtager sig forskellige roller og jobs undervejs. Det er altså vigtigt at stillingen er spændende og udfordrende, men også at forventningerne lever op til hvordan du har kommunikeret stillingen. Hvis du som virksomhed ikke formår at cementere din freelancer value proposition, kan din virksomhed hurtigt få et ry for at være en dårlig arbejdsplads for freelancere. Essensen er altså, at det er vigtigt at freelancere anses som værende et værdifuldt aktiv både af virksomheden og kolleger, at kompensationen afspejler dette og at stillingen også kan skabe værdi for freelanceren på længere sigt.

 

Hvor finder du så den rigtige IT-freelancer?

Hos Hays kan vi hjælpe din virksomhed med at finde de helt rigtige IT-talenter, som kan løfte din forretning og assistere dit næste IT-projekt. Vi har dygtige rekrutteringskonsulenter som er specialiseret i at matche højt kvalificerede IT-freelancere med de rigtige projekter, og vi kan også hjælpe din virksomhed med jeres næste projekt.

Visit out blog
Indsigt

Se flere blogindlæg

Vi har meget mere indsigt at dele ud af på vores blog!

Vores services
Services

Vi tilbyder

Læs mere om hvilke serviceydelser vi tilbyder – hvad end du har brug for nye medarbejdere, eksterne konsulenter eller rådgivning om din rekrutteringsproces.

Chat med en konsulent
Kontakt os

Kontakt en konsulent

Vil du høre mere, om hvordan vi kan hjælpe din virksomhed?