Mentalt helbred
i en High Performance kultur

Snart er det World Mental Health Day, hvilket for Hays betyder, at vi tager ekstra tid denne uge til at reflektere over vores mentale helbred, vores kultur, og hvordan de komplimenterer hinanden.

Der har de sidste to års tid været et stigende fokus på vigtigheden af mentalt helbred; hvordan vi balancerer vores arbejds- og hjemmeliv, samt vigtigheden af at kunne kommunikere med hinanden om vores bekymringer. Men nu er hverdagen så småt begyndt at vende tilbage til noget, som ligner det vi engang kendte. Det betyder, at vi skal huske på, at blot fordi det forhøjede fokus på mentalt helbred kom i forbindelse med pandemien, så forsvinder problematikken ikke sammen med den igen. For især i high performance kulturer skal der ikke meget til at tippe vægtskålen, hvis ledere ikke formår at passe på deres medarbejderes mentale helbred.

Et højt fokus på præstation og dertilhørende højt tempo er naturligt i mange virksomheder, og selvom det ikke behøver at være en negativ ting, kan det desværre også være en kilde til et højt stressniveau. Omvendt kan du som leder styrke præstationen, hvis du formår at støtte dine medarbejders mentale helbred og facilitere en god balance mellem deres arbejde og fritid.

Sæt grænser og overhold dem

Sørg for at dine medarbejdere ved at det er OK at holde helt fri fra arbejde, uden at tjekke e-mails og opkald. Det er ligeledes vigtigt, at de kan tage en fridag eller holde ferie uden at føle sig skyldig over travlhed på kontoret, eller hvis de ikke holder sig opdateret på arbejde. Der er mange måder at gøre det på, men du kan selv vise vejen ved f.eks. at sætte klare grænser for, hvornår du selv ikke er tilgængelig.

Kend jeres kapacitet

Det er fint at have travlt og have et generelt højt tempo på kontoret, men hvis det konstant føles som om, at alle slukker ildebrande eller ikke kan holde fri med god samvittighed, så er I nået ud over jeres kapacitet. Det er vigtigt ikke at forveksle en high performance kultur med at være konstant presset og stresset - for så brænder dine medarbejdere ud, og du vil sandsynligvis opleve en højere udskiftning af medarbejdere, som blot vil højne stressniveauet mere. Derfor: kend jeres kapacitet. Det er OK at have ekstra travlt omkring deadlines, men overvej om det eventuelt kan afhjælpes ved at ansætte projekt-baserede medarbejdere og freelancers.

Skab rammerne for et arbejdsliv i balance

Kender alle dine medarbejdere deres muligheder, når det kommer eksempelvis til feriefridage? Eller adgang til psykolog, fysioterapeut og lignende gennem jeres private sundhedsforsikring? Tilbyder I rabatter hos det lokale fitnesscenter? Rigtig mange virksomheder tilbyder diverse personalegoder og forsikringer, men ikke alle medarbejdere ved, hvad de rent faktisk har adgang til eller, hvordan de skal gøre brug af det. Oplys om reglerne og mulighederne, hold et informationsmøde med jeres forsikringsudbyder, inviterer en yogainstruktør ind på kontoret. Der er mange muligheder, som kan vise at du som leder prioriterer dine medarbejderes mentale helbred. Samtidig vil det påvirke kulturen i en retning, hvor det er OK at tage tid ud af kalenderen til ting som er vigtige for den enkelte medarbejders velvære.

Mental Health Awareness Week

Selvom mentalt helbred er noget vi prioriterer hos Hays hele året rundt, bruger vi hele denne uge på små begivenheder og tiltag som understreger hvor vigtigt det er for os, og som reflekterer vores kultur. Det kan naturligvis ikke stå alene, men selv et lille afbræk fra hverdagens travlhed kan være sundt og reflektere de værdier som virkelig betyder noget for din virksomhed.

Her er nogle af de tiltag vores kolleger vil opleve på kontoret i den kommende uge:

  • Et mødelokale indrettet som et "Recharge Room", med dæmpet lys, stemningsfuld musik og meditationsvideoer
  • Friskpresset juice og ingefærshots på kontoret
  • Podcast om mentalt helbred med en lille quiz i forlængelse heraf
  • Løbeklub
  • En inviteret guest speaker, som vil snakke om hvordan man skaber en sund tilgang til en high-performance kultur
  • Ugen sluttes af med et festligt indslag planlagt af vores Diversity and Inclusion team

Hvis du vil læse mere konkrete tips om hvordan du som leder kan gøre noget for dine medarbejderes mentale helbred, kan du læse mere lige her.

Visit out blog
Indsigt

Se flere blogindlæg

Vi har meget mere indsigt at dele ud af på vores blog!

Vores services
Services

Vi tilbyder

Læs mere om hvilke serviceydelser vi tilbyder – hvad end du har brug for nye medarbejdere, eksterne konsulenter eller rådgivning om din rekrutteringsproces.

Chat med en konsulent
Kontakt os

Kontakt en konsulent

Vil du høre mere, om hvordan vi kan hjælpe din virksomhed?