Sådan leder du
et IT-team

Tre digitale ledere snakker om noget på en skærm

Der findes uendeligt mange kurser i management og ledelsesteorier, hvor man kan lære det grundlæggende i, hvad det vil sige at være en god leder, og de udfordringer der typisk vil opstå. Men at lede et IT-team fyldt med engagerede specialister med nicheviden kan være en ekstra udfordring – især da man arbejder med noget meget teknisk, som de fleste mennesker ikke forstår, og derfor bliver det din opgave at kommunikere dit teams arbejde videre til diverse stakeholders, samt at få jeres arbejdsopgaver til at stå på linje med forretningsmålene.

Kort sagt, at lede et IT-team betyder at finde den perfekte balance mellem at være leder og at bevare ens passion for teknologi. Du er ansvarlig for afdelingens opgaver, for at guide dit team gennem udfordringer og uddelegere opgaver, samtidig med at du skal tage hensyn til udfordringerne i branchen og ny teknologi.

Her er fire ting, der kan hjælpe dig med effektivt at lede et IT team:

1. Forstå vigtigheden af kommunikation
Som leder skal du ikke blot kommunikere med folk på teamet, men også med kolleger, kunder og leverandører, som ikke har samme teknologiske og ledelsesmæssige viden, som du har. Så det er vigtigt at forstå, hvordan du videregiver din viden og dine idéer på et sprog, alle forstår, samt hvordan du videregiver din vision klart og tydeligt til dit team, og får dem til at forstå og arbejde hen mod virksomhedsbeslutninger og mål.

2. Hold din tekniske viden up-to-date
Det er nemt at ende med kun at fokusere på de ledelsesmæssige perspektiver, men det er vigtigt at følge med i teknologiske trends og at udvikle nye evner sammen med dit team. Så husk hvorfor du begyndte at arbejde med IT i første omgang, og bliv ved med at være nysgerrig og lære nye ting. Hvis du gerne vil lære noget nyt, er det en god idé at starte med at spørge dit team. De er specialister på deres områder, så inviter dem til at dele deres viden og de seneste trends med dig og deres kolleger. Det vil også styrke din troværdighed hos dit team, samt opfordre dem til at være nysgerrige og udvikle nye færdigheder selv.

3. Opbyg en solid IT-infrastruktur
Den vil være grundlaget for at få dit teams mål til at stå på linje med forretningsmålene. Den vil give dit team en ramme for, hvordan de udfører deres arbejde, så de lever op til relevante regler og love, samt hvordan de håndterer risici i et miljø med store satsninger og investeringer. En solid IT-infrastruktur vil også give smidighed og gøre dit team bedre gearet til forandringer og nye ansatte, fordi der allerede findes et system og en standard.

4. Administrer forventninger og giv feedback
IT-projekter er berygtet for at blive forsinket. Som IT-leder er det dit ansvar at være realistisk i forhold til deadlines, og til at administrere forventninger for både ledelsen og dit team. Det er vigtigt kontinuerligt at give feedback til dit team om udviklingen af projektet, hele teamets indsats og deres individuelle indsats. På den måde kan du opbygge et team med selvtillid og ballast til at opfylde dit teams formål, samt nå deadlines og mål.

Sammenfattende kan man sige, at det at lede et IT-team handler om meget mere end blot at have teknologisk viden og at være god til mennesker. Det handler om at finde den perfekte balance mellem at lede folk og styring af ressourcer og tidsforløb. Men det handler også om at have de rette folk på dit team, og hos Hays er vi eksperter i at finde de rette IT-talenter med den perfekte blanding af tekniske og bløde kompetencer til dit team.

Visit out blog
Indsigt

Se flere blogindlæg

Vi har meget mere indsigt at dele ud af på vores blog!

Vores services
Services

Vi tilbyder

Læs mere om hvilke serviceydelser vi tilbyder – hvad end du har brug for nye medarbejdere, eksterne konsulenter eller rådgivning om din rekrutteringsproces.

Chat med en konsulent
Kontakt os

Kontakt en konsulent

Vil du høre mere, om hvordan vi kan hjælpe din virksomhed?