Workforce planning i en energikrise

Workforce planning i en energikrise

Recessionen er på vej med stormskridt, men hvor dyb den bliver, er endnu uvist. Så hvordan forbereder du din virksomhed på krisen, samtidig med, at du sikrer en pipeline af menneskelige ressourcer? Det er svært at finde balancen.

I Hays’ nylige ”What Workers Want” undersøgelse, ser vi, at 54% af medarbejdere planlægger at skifte job indenfor det næste år. Det er på trods af, at 42% af dem faktisk er tilfredse i deres nuværende. Det maler et billede af de udfordringer, som mange virksomheder i dag møder, når de skal planlægge deres rekrutteringsbehov; vi skifter job som aldrig før, og der findes ikke én god formel på medarbejderfastholdelse.

Det er særligt svært at finde specialister inden for STEM-områderne, og der er ikke nogen udsigt til, at dette vil ændre sig – tværtimod tyder alt på, at vi kommer til at mangle tusindvis af kvalificerede medarbejdere indenfor få år. Og denne mangel på kvalificerede medarbejdere, viser sig især i trivslen hos de nuværende – 22% peger på en forhøjet arbejdsbyrde, som den største udfordring for deres trivsel. Det, kombineret med, at vi sandsynligvis ser ind i en krisetid med ansættelsesstop i mange virksomheder, kan vise sig at blive en katastrofe for dem, som ikke tager strategisk workforce planning seriøst.

Så hvad kan virksomhederne gøre? Fastholdelse er et varmt emne: Medarbejdere bliver konstant kontaktet med jobtilbud – og så er der ikke langt fra tanke til handling. Og ligegyldigt hvad du gør for at holde på dine medarbejdere, vil du miste nogle undervejs.

Derfor anbefaler vi hos Hays i stigende grad at gøre brug af en blanding af fastansatte og freelancers; det er blevet en mere omfattende og langtrukken proces at rekruttere til fast job, og det er begrænset hvor længe resten af teamet kan opveje for den manglende ressource, og i udviklingsopgaver og opbygning af nye tiltag, bør man kigge ind i at ansætte folk til udvikling og andre til drift. Her kan en freelancer være løsningen. De er allerede eksperter på området, de har gjort det før, de kommer med de nyeste kompetencer, de kan tiltræde hurtigt og de bringer værdi på kort tid. De drager videre, når opgaven overgår til daglig drift.  

Det er desuden en fremragende ressource i usikre tider, hvor budgettet ikke kan holde til yderligere fastansættelser, men hvor opgaverne skal løses alligevel. For det er ikke en god løsning blot at vente. Dine medarbejdere gør hvert fald ikke.

Publiceret d. 26/9/2022

Visit out blog
Indsigt

Se flere blogindlæg

Vi har meget mere indsigt at dele ud af på vores blog!

Vores services
Services

Vi tilbyder

Læs mere om hvilke serviceydelser vi tilbyder – hvad end du har brug for nye medarbejdere, eksterne konsulenter eller rådgivning om din rekrutteringsproces.

Chat med en konsulent
Kontakt os

Kontakt en konsulent

Vil du høre mere, om hvordan vi kan hjælpe din virksomhed?