Kontakt os
Her er du:
Kvinde til jobsamtale

Sådan får du
en lønforhøjelse

 

Fortjener du en lønforhøjelse?

Hvis du forventer at blive betalt mere for at udføre samme job, skal du være sikker på, at du fortjener det. Overvej hvilken værdi du bringer til din virksomhed, og hvordan det retfærdiggører en lønforhøjelse. Hvad har du gjort siden sidste gang der var en ændring i din løn? Hvis du har tilført mere forretning, påtaget dig ekstra ansvar, blevet yderligere kvalificeret til dit arbejdsområde, eller udført noget ekstra værdifuldt på dit arbejde og du allerede har noget materiale klar til at vise din chef. Prøv at være specifik, og lad være med at bruge argumenter såsom at din husleje er steget, eller at generelt synes at du gør et godt stykke arbejde.

 

Undersøg dine muligheder

Undersøg din værdi på markedet, og hvad du kunne opnå hvis du trådte ind på en ny arbejdsplads i morgen. Det kan du f.eks. gøre ved at søge blandt jobannoncer online. På den måde kan du bedre argumentere overfor din chef. Ligeledes kan du undersøge hvordan lønforhøjelser udregnes i din organisation, eventuelt ved at snakke med nogen fra din HR afdeling.

 

Timing er alt

Overvej tidspunktet grundigt. Mandag morgen og fredag aften er af gode grunde ikke de bedste tidspunkter på ugen. Ligeså, skal du selvfølgelig ikke vælge tidspunkter hvor din overordnede har travlt med noget andet, eller imens der er et problem på kontoret. Det vil være en god idé at time din samtale omkring lønforøjelsen, så den sker i forbindelse med din medarbejderudviklingssamtale.

Reserver tid i kalenderen så du er sikker på, at din chef har tid og fokus på dig. Skriv eventuelt ind, hvilke punkter du gerne vil gennemgå, så i begge har forståelse for, hvad det drejer sig om.

 

Opbyg din case

Husk at det er et forretningsmøde, så du er nødt til at fremstå professionel under samtalen. Sørg for at bruge klare eksempler til at vise, at du har ydet en ekstra indsats for virksomheden, som går ud over din originale jobbeskrivelse. Hvordan har virksomheden eller teamet udviklet sig på grund af din indsats? Vær præcis i det du siger – det inkluderer hvad du forventer at få i løn.

 

Efterlad følelserne ved døren

Uanset din holdning til arbejdspladsen skal du huske at dette er et forretningsmøde. Det betyder også, du bør holde dine personlige grunde for at have brug for flere penge ude af samtalen. Ligeledes bør du absolut ikke true med at forlade virksomheden, hvis ikke dit ønske on lønforhøjelse bliver opfyldt. Dette vil blot få din chef til at stille spørgsmål ved sin tillid til dig.

Klargør med dig selv, i hvilken grad du er villig til at gå på kompromis, så du er forberedt på at kunne forhandle din lønforhøjelse. Husk at du ikke er nødt til at sige ja til et eventuelt tilbud om lønforhøjelse med det samme, og gerne må tage dig tid til at tænke over det så du er sikker på, at det er noget du er tilfreds med.

Når mødet er færdigt bør du følge op med en klar og præcis email til din chef, som opsummerer de vigtigste omåder af jeres samtale. På den måde har du det dokumenteret, så i ikke senere bliver uenige om det. Husk at en højere betaling betyder højere krav til dig.

Hvis du vil se flere af vores karriereråd, blandt andet om at starte i nyt job eller hvordan man siger op på en god måde, så klik her.

 

SØG JOB

Ønsker du at tage det næste skridt i din karriere? Klik her og se et overblik over de seneste stillinger vi søger folk til.

 

REGISTRER DIT CV HOS HAYS

Upload dit CV til vores database, så kan vi hjælpe dig med det næste skridt i din karriere.